Aktualno Crna kronika Vijesti

Vlasniku vezali ruke i noge pa pobjegli sa zlatom

Mostarska policija traga za dvojicom muškaraca koji su u subotu u 16.50 sati opljačkali zlataru „Rubin“ u ulici Stjepana Radića. Kako nam je potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova HNŽ-a, dvojica maskiranih i naoružanih muškaraca upala su u zlataru te su, prijeteći oružjem, uzela veću količinu nakita.

Slučaj je policiji prijavio M. M., vlasnik radnje.
On se, najvjerovatnije, u trenutku pljačke nalazio u radnji, a, kako smo nezvanično saznali, pljačkaši su mu vezali noge i ruke. U MUP-u HNŽ nam jučer nisu mogli dati više informacija o tome je li se u trenutku pljačke u radnji nalazio vlasnik ili uposlenik.

Nakon pljačke razbojnici su, navodno, pobjegli u pravcu Rondoa. Iako je riječ o prilično prometnoj ulici, pljačkaši su, očito, iskoristili kišno i tmurno vrijeme da bi obavili ”posao”.

Zlatarska radnja „Rubin” jučer je, kako smo se uvjerili na licu mjesta, bila zatvorena. Pozvali smo broj zlatarske radnje i muškarac nam je kratko kazao: „Bila je to oružana pljačka. Uzeli su skoro sve zlato, a bili su maskirani do neprepoznatljivosti. Za ostalo, obratite se policiji.”