30.08.2018.
VIJESTI, BIH
Stotinu kadeta GP BiH položilo svečanu prisegu
Stotinu kadeta VIII-1 klase Granične policije Bosne i Hercegovine položilo je danas prisegu na svečanoj ceremoniji u Sarajevu. Kadeti su pohađali osnovnu policijsku obuku prve razine i obranivši završni rad stekli su uvjete za čin "policajac". Sada ih očekuje probni rad od 12 mjeseci.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da se samo svestrano educirani i osposobljeni kadrovi mogu nositi s globalnim izazovima u nadzoru i kontroli prelaska državne granice i boriti se protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta.

- Granična policija se danas susreće s problemom nedostatka kadrova i povećanog broja ilegalnih migranata, tako da će nam novih 100 policijskih službenika itekako dobro doći da osvježimo naše redove i donekle popunimo kapacitete. Nove snage će nam omogućiti da učinkovitije odgovorimo na problem migranata - rekao je Galić i najavio da će uskoro započeti obuka novih 100 kadeta.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić ističe da je ovo značajan dan za Graničnu policiju BiH. U svom obraćanju rekao je da službenici Granične policije stoje prvi na granicama BiH, te da su oni ogledalo naše zemlje.

- Budite pravedni i ispravni u vašim postupcima, poštujte pravima i zakone, cijenite i poštujte svakoga, ali postupajte sukladno zakonu. Vaša zadaća je štititi interese BiH i to je nešto što vam nikada ne treba biti upitno - poručio je Krešić novim policajcima.

Dodao je da su veliki izazovi pred BiH, počevši od nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, ali podsjetio da to nisu jedini problemu s kojima se BiH suočava.

- Suočavat ćete se s organiziranim kriminalom, prije svega s trgovinom drogom, ali i drugim oblicima organiziranog kriminala. Granična policija je spremna za izvršavanje svih zadaća, a njen menadžment je spreman odgovoriti na nove izazove - zaključio je Krešić.

FENA

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.