25.08.2018.
ŽENSKI KUTAK, ZDRAVLJE I LJEPOTA
Vegetarijanska dijeta učinkovita za gubitak kilograma
I dok su taj trend vrlo brzo prihvatile brojne domaće i strane zvijezde, mediteranska dijeta je prema mnogima i dalje najzdraviji način za gubitak masnih naslaga.

Obilje voća i povrća, riba i maslinovo ulje namirnice su koje čine dobro našem tijelu i trebale bi ih češće konzumirati. Na taj način učinkovito topimo masne naslage, ali odaberete li i vegetarijansku dijetu, također nećete pogriješiti. Zašto? Zato što povoljno djeluje na naše kardiovaskularno zdravlje, pokazalo je nedavno istraživanje u kojem je sudjelovalo 107 zdravih osoba s prekomjernom tjelesnom težinom. Tijekom pola godine, ispitanici su se prva tri mjeseca hranili mediteranskom prehranom, a zadnja tri su se bazirali na vegetarijansku dijetu.

Pazite na dovoljan unos vitamina, željeza i proteina

Tijekom tih šest mjeseci, sudionici su odlazili na redovite zdravstvene preglede, a nutricionisti su im ujedno i savjetovali kako da smanje unos kalorija. Istraživanje je pokazalo kako su obje dijete bile jednako učinkovite što se tiče gubitka tjelesne mase. Osobe na vegetarijsnskoj dijeti u prosjeku su gubile 1.88 kilograma, a uz pomoć mediteranske prehrane 1,77 kilograma, piše Metro.co.uk.

Vegetarijanska prehrana smanjuje loš kolesterol koji može dovesti do moždanog ili srčanog udara, te pomaže smanjiti rizik od kardiovaskularnih problema baš kao i mediteranska dijeta. Odlučite li se na vegetarijansku dijetu samo pazite da unosite dovoljno vitamina B12, željeza i proteina.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.