26.08.2018.
VIJESTI, SVIJET
U Hrvatskoj grom ponovno udario muškarca
Tijekom nevremena koje je u subotu zahvatilo Istru grom je udario u muškarca u kampu kod Poreča koji je zbrinut u Općoj bolnici Pula i nije životno ugrožen, drugih ozlijeđenih, kao niti veće materijalne štete nije bilo, a vatrogasci su, kako se u nedjelju doznaje od zapovjednika Stožera civilne zaštite Istarske županije Dine Kozlevca, imale 25 intervencija, uglavnom uklanjanja stabala sa prometnica.

Zabilježen je i udar groma u osobno vozilo na cesti Vozilići – Labin, ali bez ozlijeđenih osoba. Grom je udario i u kuću u Kašteliru kraj Poreča, no ozlijeđenih osoba nije bilo. ''Na svu sreću nevrijeme ipak nije izazvalo veće probleme, kao ni veću materijalnu štetu. Tijekom 24 sata vatrogasne postrojbe imale su 25 intervencija, uglavnom uklanjanja stabala sa prometnica. Većih potreba za našim intervencijama ipak nije bilo,“ rekao je Kozlevac.

Oborine su pogodile šire područje Umaga gdje je pala obilna kiša. Automatske meteorološke postaje u Umagu zabilježile su do 44 milimetara kiše, a istu količinu izmjerila je i postaja u Dajli. Najgore je bilo u dijelovima Pazinštine i Žminjštine, gdje je padala i tuča. Jak vjetar rušio je stabla u Višnjanu i Poreču. Na Poreštini je kiša padala silovitim intenzitetom, pa su se ceste lokalno pretvorile u prave bujice, a voda je sa ceste izbijala i šahtove.

Tamošnja Javna vatrogasna postrojba morala je intervenirati i ispumpavati vodu iz prizemnih prostorija u Osnovoj školi Poreč i u naselju Špadići. Voda se u prostorijama Osnovne škole u Poreču ispumpavala i jutros, rekao je zapovjednik žuopanijskog Stožera Dino Kozlevac. Bez električne energije bilo je više sela u okolici Marčane, kao i područje Kanegre i sela na području Općine Svetvinčenat. U subotu je zbog udara groma u trafostanicu HEP-a u Raši, koji je izazvao požar, cijela Labinština bez struje bila dva sata.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.