18.09.2018.
VIJESTI
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
Srednje škole u Hercegovačko-neretvanske županije prihvatile su ponudu Vlade o povećanju plaće pet posto u svakoj od naredne tri godine. Priopćeno je to na današnjoj konfenrenciji za medije Sindikata srednjih škola HNŽ, piše Klix.ba.

Josip Milić, predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ, kazao je kako je sinoćnje sjednica oba sindikata, dovela do prihvaćanja nove ponude Vlade HNŽ.

"Nakon protestne šetnje Vlada je svoju poslala sindikatima novu ponudu koja se sastoji od povećanja plaće od pet posto u siječnju 2019. godine, pet posto u siječnju 2020. i povećanje od pet posto u siječnju 2021. godine. Članovi su održali sastanke u školama i 23 škole su prihvatile ovu ponudu, a tri su odbile", izjavio je Milić.

Milić je kazao da uposlenici po školama koji su prihvatili ponudu velikim dijelom nisu zadovoljni, ali smatraju da je ovo maksimum mogućeg u trenutnim okolnostima. Posebno što su dva sindikata srednjih škola u ovaj protest ušli sami, ostavljeni od ostalih sindikata.

"Nema zadovoljstva, ako rezimiramo postigli smo djelomičan uspjeh", kazao je Milić obrazloživši da su ostali zahtjevi sindikata većinom zadovoljeni.

Porodiljske naknade vraćene su na ukupan iznos, donijeta je odluka o isplati tužbi, a natječaji će biti raspisani ovog ili idućeg tjedna. Kazao je i da su to sindikati srednjih škola uspjeli ostvariti i za sve druge sindikate, iako nisu dobili neku posebnu podršku od njih.

Uposlenici srednjih škola nezadovoljni su zbog iznosa povećanja plaće, tražili su povećanje od sedam posto prve godine.

"Ovako nismo zadovoljni, ali smo procijenili da bi ulazak u generalni štrajk zbog dvadeset KM napravio veću štetu nego koristi", zaključio je.

Sindikati smatraju da Vlada nije uzela u razmatranje rast troškova života posljednjih deset godina, a morala je, jer u tom periodu plaće nisu rasle. Ovim povećanjem će se prosvjetarima vratiti samo ono što im je oduzeto ranijih godina.

Izraženo je nezadovoljstvo radom drugih sindikata, posebno osnovnih škola koje su prihvatanjem prve ponude Vlade njima vezale ruke. Ako se takva praksa nastavi doći će do nestanka sindikata.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.