29.08.2018.
VIJESTI, KULTURA
Pozorište lutaka Mostar priprema bogat repertoar
U novu kazališnu sezonu Pozorište lutaka Mostar krenulo je gostovanjem u Sloveniji, na jubilarnom 20. međunarodnom festivalu 'Mini poletje' u Ljubljani. Svoju posljednju premijernu predstavu 'Punim jedrima!', prema tekstu bugarske književnice Teodore Popove, a u režiji Elice Petkove, odigrali su u konkurenciji predstava iz Italije, Španjolske, Češke, Poljske, Mađarske, Slovačke i Slovenije i bili su jedini predstavnici ne samo Bosne i Hercegovine nego i jedina profesionalna lutkarska kuća sa područja bivše Jugoslavije na ovom uglednom festivalu.

Ovaj festival organizira 'Mini teater' iz Ljubljane, kojeg vode njegovi osnivači i umjetnički rukovoditelji Robert Waltl i Ivica Buljan, prestižna je revijalna manifestacija koja već punih 20 godina obogaćuje kulturni život slovenskog glavnog grada. Mostarska predstava, odigrana na sceni 'Mini teatra', naišla je na veliko odobravanje publike i mnoge pohvalne kritike, što joj, naravno, otvara vrata za neka buduća gostovanja i nove uspjehe.

Ovih dana mostarsko Pozorište lutaka nastavlja sa radom i u svome gradu. U tijeku je obnova predstave 'Šuma na kraju svijeta', prema tekstu i u režiji Nedžada Maksumića, dugogodišnjeg člana ove kuće. Obnovljenu predstavu djeca Mostara moći će vidjeti sredinom sljedećeg mjeseca, u redovnom nedjeljnom terminu. Poslije toga, krajem mjeseca rujna, Pozorište odlazi u Bugojno, na tradicionalnu Smotru lutkarskih kazališta, gdje će također izvesti predstavu 'Punim jedrima!'.

U mjesecu listopadu ista predstava sudjeluje i u službenoj konkurenciji Festivala pozorišta za djecu u Banja Luci. U planu je, kao i svake jeseni, serija predstava za učenike mostarskih osnovnih škola, navodi se iz Pozorišta lutaka. U bogatom kalendaru ove kulturne ustanove predviđena je i već uobičajena novogodišnja predstava, a vrhunac sezone svakako će biti nova premijerna predstava 'U potrazi za izgubljenim vremenom', prema tekstu ruskog književnika Evgenija Švarca, a u režiji gošće iz Hrvatske Tamare Kučinović.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.