29.08.2018.
VIJESTI, GOSPODARSTVO
Postanite alternativa sarajevskom aerodromu
Nastavak sastanka čelnika Gradska Mostara i menadžmenta Zračne luke Mostara održan je u prostorijama Zračne luke Mostar. Uz gradonačelnika Ljubu Bešlića i Marina Raspudića, direktora Zračne luke Mostar sastanku su, između ostalih, bili nazočni i načelnici odjela Predrag Šupljeglav, Omer Pajić, Izet Šahović te glavna savjetnica Radmila Komadina.

Gradonačelnik Bešlić naglasio je činjenicu kako je Zračna luka Mostar od strateškog interesa za Grad i ključ razvitka turizma u Hercegovini. Naglasio je kako su pomaci u tom gradskom poduzeću vidljivi ali da kontinuirano treba raditi na poboljšanju infrastrukture, edukaciji i zapošljavanju kadrova koji su neophodni za kvalitetna rad i izazove koji su pred zračnom lukom, dodavši kako Grad želi pomoći i na način da će stipendirati inženjere prometa, koji im nedostaju. Bešlić je podsjetio na kako je Grad za subvencioniranje troškova nastalih pružanjem usluga izravnih letova niskotarifnog zrakoplovnoga prijevoznika Eurowings u Proračunu za 2018. za tu namjenu izdvojio 300.000 KM te da očekuje da se u idućoj godini dosegne brojka od 130.000 putnika u Zračnoj luci.

Na sastanku je gradonačelnik Bešlić zatražio od menadžmenta da izrade kratkoročni plan razvoja za 2019. kao i dugoročni plan razvoja Zračne luke Mostar do 2028. Zatražio je, također, da se izvrše neophodne pripreme ako se ukaže prilika da zračna luka u Mostaru može biti alternativa aerodromu u Sarajevu. Direktor Raspudić zahvalio je gradonačelniku na interesu za aktivnosti koje provodi Zračna luka Mostar danas kada je iz faze charterskog prešla na redoviti zračni promet te na potpori koju Grad kao većinski vlasnik pruža Zračnoj luci u svim segmentima njezina poslovanja.

On je naglasio kako Zračna luka Mostar čini sve napore da opravda ulogu koju ona ima u razvoju turizma te istaknuo kako je za daljnje iskorake potrebno ojačati se kadrovski, te u jednoj sinergiji s Turističkom zajednicom HNŽ-a, Gradom Mostar, Županijom te višim razinama vlasti raditi na izgradnji zračne luke koja će biti konkurentna sa zračnim lukama u okruženju i biti nositelj razvoja turizma u Mostaru i Hercegovini.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.