29.08.2018.
VIJESTI, KULTURA
Otvoren 43. mostarski teatarski festival
Izvedbom "Posljednje Krapove trake" u utorak navečer otvoren je 43. mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike. Drugi dan festivala posvećen je edukaciji i rezultatima brojnih radionica koji su rezultirali predstavama. Dan počinje radionicom na kojoj će mladim glumcima, koji dolaze iz više općina, biti predstavljene osnove glumačke igre, a radionicu će voditi Svetozar Babić, student glume iz Banje Luke.

Na Memorijalnoj sceni upriličit će se svečana izvedba predstave "Maslinova grana", a povodom 100. reprize predstave. Nakon predstave sadnjom stabla masline mladi će odaslati poruku mira i još jednom reći u kakvom okruženju žele živjeti. Nakon toga u 20.30 sati na Memorijalnoj sceni 2532 bit će izvedena predstava "Sumnja" Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene "Male stvari", također iz Trebinja.

Sve ove aktivnosti odvijaju se u okviru projekta "Maslinova grana", koji je okupio mlade ljude iz 10 općina Hercegovine u proteklom razdoblju i omogućio im da, radeći zajedno, razvijaju kulturu mira. Projekt je podržala vlada Švicarske.

Paralelno s ovim aktivnostima odvija se i Teatarski kamp u okviru projekta PATH (Putanja). PATH je projekt za razvoj i primjenu metode za unapređenje interkulturalnih vještina mladih u Bosni i Hercegovini, zasnovanih na kreativnoj drami.

Kamp organizira Pozorište mladih Banja Luka, uz stručnu ekspertizu Centra za dramski odgoj BiH. Radionice će voditi dramski pedagozi: Novica Bogdanović, Svetozar Babić i Sead Đulić, a na kampu će sudjelovati 30 mladih iz sedam bosanskohercegovačkih sredina.

Domaćin kampa je Mostarski teatar mladih, a projekt se organizira uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.

FENA

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.