11.08.2018.
VIJESTI, KULTURA
Održan Festival kreativaca u Ljubuškom
... pod jednim zajedničkim nazivnikom „Živi i stvara u Ljubuškom". Festival kreativaca koji se po prvi put održava u Ljubuškom promiče spoj kreativnosti i umjetnosti. Cilj i ideja je predstaviti kreacije koje stvaraju živeći i radeći ovdje, a koji su odavno postali poznati prelazeći zemljopisne i prostorne granice svijeta u kojem živimo.

Kreativni i urbani događaj u Ljubuškom vodila je Bjanka Medić, a svojim dolaskom su uveličali i podržali profesor odnosa s javnošću i jedan od vodećih hrvatskih komunikacijskih stručnjaka dr. sc. Božo Skoko, zajedno sa suprugom, mag. nov. Martinom Pandžić Skoko, dugogodišnjom uspješnom direktoricom sajma Fashion.hr Industrija, a trenutno profesoricom na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment.

Moda, komunikacija i kreativnost je dugogodišnje područje istraživanja Martine Pandžić Skoko koja je kreativnim dušama poručila: „Drago mi je što djelujete i što vas vidim u ovako velikom broju. Ono što želim reći je to da vam čestitam od srca što ste se okupili, budite i dalje kreativni, hrabri i, naravno, tražite pomoć onih koji mogu pomoći u realizaciji vaših projekata."

Prema riječima dr.sc. Bože Skoke, Ljubuški je nadaleko poznat sa svojim prirodnim ljepotama, sa svojim kulturno povijesnom baštinom te danas živi svoju kreativnost, svoju inovativnost i nudi nešto novo i time postaje pravi kreativni brand.

„Ljubuški privlači i drago mi je da ima što ponuditi i da itekako ima razloga za privući ovdje ljude i one iznimnih zahtjeva, a ne samo uživati u ljepotama ovog kraja, nego i onih koji žele osjetiti ljubuške proizvode i kreativce. Kad govorimo o brendiranju, obično kažemo da je to promocija onoga što jesmo, promocija našega identiteta, stvaranje dojma o nama. Mislim da je Ljubuški sada na pravom putu da radi dobre stvari i da priča o tome, zapravo ovo što vidimo ovdje je pravi ljubuški brand i jako sam ponosan što imamo vrhunske brandove kojima se ne možemo postidjeti na bilo kojem sajmu. Mislim da svi mi Ljubušaci možemo biti ponosni na ovaj iskorak i nadam se da ćemo svi zajedno podržati ovaj jedan kreativni događaj. Vjerujte mi da zajednički možemo stvoriti kreativni Ljubuški od kojega će svi imati koristi. Zato iskrene čestitke od srca i samo tako nastavite", poručio je Skoko.

Interesi kreativaca koju su se predstavili na festivalu su raznoliki, a cilj im je jedinstven, ponuditi tržištu vrijednosti u koje su utkali svoje znanje i umijeće dajući novom proizvodu osobni pečat i samim time i dodanu vrijednost. Njihove teme i materijali kreću se zaista u širokom rasponu, a osnova im je priroda; od cvijeta iz vrta, zrake sunca, prirodne tkanine i kože do zalaska sunca, pokreta, osmijeha i zvuka.

Na festivalu su sudjelovali Beemara, Božana Matić, Foto klub Fokus Ljubuški- Perica Biško, Glazbena škola Ljubuški, HELENAS. BIH, Josipa i Zlatko Medić, Klub kulture "Libuša", LOLA.tees, PEEK A BLOOM i Tamara Herceg.

Generalni pokrovitelji festivala bili su Općina Ljubuški i Ministarstvo financija Županije Zapadnohercegovačke.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.