08.09.2018.
VIJESTI, POLITIKA
Ništa od treće tranše MMF-a prije izbora
Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda smatra da je teško očekivati da će Međunarodni monetarni fond /MMF/ prije općih izbora donijeti bilo kakve odluke u vezi sa trećom tranšom aranžmana za BiH. Bevanda je naveo da će u MMF-u analizirati učinke izmjena zakona u Republici Srpskoj, kojim se mijenja porezna osnovica i povećavaju osobna primanja, ali i Zakon o pravima branitelja u Federaciji BiH.

"Kada analize izmjena zakona budu gotove, znat će se daljnja sudbina aranžmana s tim da su Ministarstvo financija i trezora i Vijeće ministara završili svoj dio obaveza u vezi sa `promisori notom` na osnovu koje se uplaćuje tranša", rekao je Bevanda za "Glas Srpske".

Govoreći o problemu poravnanja kod raspodjele prihoda od neizravnih poreza među entitetima, Bevanda kaže da tužbe, presude i prinudne naplate najbolje govore da nema suglasnosti kod raspodjele novca, a kada ima, ona nije potpuna i uvijek ostaju neka otvorena pitanja. "Zbog privremenih odluka o koeficijentima za raspodjelu ostaje prostora za sumnje da je netko zakinut i da će se stvari riješiti poravnanjima.

Tu su i sumnje u obračune koji proizilaze iz krajnje potrošnje. Nepostizanje suglasnosti ni kod utvrđivanja privremenih koeficijenata za kvartala razdoblja stvara dodatne tenzije i rezultat su tužbe među entitetima", istakao je Bevanda. Bevanda je izrazio bojazan da se u svemu ovome ne napravi šteta svima tako što će uništiti jednu od najboljih i najprofitabilnijih institucija - Upravu za neizravno oporezivanje BiH. Komentirajući rad Vijeća ministara u ovom mandatu, Bevanda je rekao da je moglo i više i bolje.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.