18.09.2018.
OSTALE VIJESTI
Nastavljaju se radovi na kolektorima
Jučer ujutro su počeli radovi na dvojnom primarnom kanalizacijskom kolektoru i glavnom kanalizacijskom kolektoru u Ulici maršala Tita. ''Od ponedjeljka 17. rujna 2018. do daljnjeg neće biti omogućeno prometovanje vozilima u Ulici maršala Tita na dijelu od Lučkog mosta do bivše zgrade Razvitka'', navodeno je ranije u priopćenju iz Grada Mostara.

Također, u navedenom vremenskom razdoblju bit će onemogućeno i prometovanje autobusima Mo-Busa, naveli su.

Iz BIHAMK-a je jutros javljeno da je obustavljen promet u ulici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicama Karađozbegova i Osmana Đikića do raskrsnice sa ulicom Huse Maslića, kao i od Narodnog pozorišta Mostar do raskrsnice sa ulicom Mala Tepa. Inače, Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Grada Mostara, za medije je ranije izjavila kako je izgrađeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda dobilo rješenje od Federalnog ministarstva prostornog uređenja da se može pustiti u probni rad.

"Rješenje o probnom radu vrijedi do kraja 2018. godine, a probni rad je započeo 20. lipnja. Završena je faza koja se odnosi na mokro testiranje. Do kraja godine se rade ostale predviđene faze testiranja", izjavila je Komadina. Rekla je kako na postrojenju koje je smješteno u južnom području grada postoji cijeli tim ljudi različitih stručnih profila.

Osigurava se da dotok otpadne vode bude kontinuiran i u količinama koje su pogodne za testni rad.

Podsjetimo, izgradnja prečistača i pripadajuće kolektorske mreže traje već tri i po godine, a ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na 130 milijuna KM. Iako je postrojenje trebalo biti pušteno u rad, ono će tek biti završeno iduće godine. Ranije su ulagači slali velike kritike. Švedski veleposlanik u BiH Anders Hagelberg ranije je izjavio kako je razočaran projektom. Nepuštanje mostarskih kolektora u pogon jako je frustrirajuće za švedske porezne obveznike koji su do sada u ovaj projekt uložili 16 milijuna KM, rekao je ranije.

' 'U ovaj projekt Švedska investirala još 12 milijuna KM. To su novci švedskih poreznih obveznika i za te novce koje je Švedska uložila naravno da želi vidjeti rezultat. Lokalni političari se moraju pod hitno angažirati kako bi se završili radovi na ovome projektu'', rekao je ranije veleposlanik Hagelberg. Naveo je kako radovi kasne i da su se kolektori već mogli pustiti u pogon.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.