25.08.2018.
VIJESTI, KULTURA
MFF prošetao putevima duhana
Pivčević je rekao da su pokušali prikazati kako su naši ljudi preživljavali proizvodeći i prodajući duhan. ''Planine, doline, jezera i putevi srednje Bosne i Hercegovine na kojima se ovaj dokumentarac događa su toliko surove i lijepe da su u startu već odlična inspiracija za snimanje'', rekao je novinarima Pivčević istaknuvši kako iznimno cijeni rad Josipa Mlakića, scenariste ovog filma naglašavajući kako je užitak surađivati s njim.

Film ''Putevi duhana'' rađen je u koprodukciji produkcijskih kuća Scena, Olimp i Kadar. Film govori o duvandžijama, krijumčarima duhana iz Hercegovine i Središnje Bosne. Osim izjava preživjelih svjedoka film sadrži i igrane scene snimljene na Raduši, Vranu, Čvrsnici i Makljenu. Uz Pivčevićev film, u sklopu programa 'Domaći autori' prikazan je i film Nevia Marasovića 'Comic Sans', koji govori o odnosu oca i sina.

Glavni lik ne može se pohvaliti ni odnosom sa svojim bivšim djevojkama, a iznenadno putovanje na otok prisilit će oca i sina da, kroz humorne i dramatične situacije, preispitaju svoj odnos. Zbog kiše, program u konkurenciji predviđen za petak, bit će prikazan u subotu u 13 sati u Gradskoj knjižnici, a zbog velikog zanimanja publike film 'Sestre' redatelja Zdenka Jurilja bit će prikazan u 16 sati u Kinu Borak.

U programu u konkurenciji prikazat će se dokumentarci iz Izraela, ''Nevjerojatni dućan'' redatelja Tomera Lahmya, Alona Markovitza i Avnera Azulaya te ''Njenim stopama'' redatelja Rana Abu Fraiha. U život Sjeverne Koreje zavirit ćemo kroz film ''90 sekundi u Sjevernoj Koreji'' Ranka Paukovića te u dokumentarac ''Druga strana svega'' Mile Turajlić. Trećeg dana Mediteran Film Festivala počeo je programom MFF Fora u kojem je prikazana magična avanturistička komedija ''Coco i velika tajna'', koja je oborila sve rekorde gledanosti u Meksiku. Posjetitelji festivala na filmskom trgu u središtu Širokog Brijega uživali su uz zvuke benda Zizili.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.