29.08.2018.
VIJESTI, CRNA KRONIKA
Kriminalci iz Mostara i Gruda krijumčarili heroin u Hrvatsku
U okviru akcije kodnog naziva "Solinjanka" izvršeni su pretresi objekata i vozila povezanih s tri osumnjičene osobe na području Mostara i Gruda, a koje su osumnjičene za organizirano krijumčarenje opojne droge heroin, na području BiH i Hrvatske, kao i prodaju na ilegalnom narkotržištu na području Mostara i Hercegovine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Postupajući prema nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara i Gruda uhitili osumnjičenih i pretrese objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Na mjestu događaja su tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, koji koordiniraju aktivnosti na terenu. U združenoj policijskoj akciji sudjeluju SIPA kao nositelj aktivnosti, a potporu pružaju Granična policija BiH, MUP HNŽ i MUP ZHŽ.

Akcija je realizirana u okviru istrage u kojoj su prikupljeni dokazi da su osumnjičeni pripadnici organizirane kriminalne skupine, koja se duži vremenski period bavi međunarodnim krijumčarenjem, nabavkom, skrivanjem i daljnjom distribucijom opojne droge heroin, na području BiH i Hrvatske. Također, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni vršili gotovo svakodnevno snabdijevanje opojnom drogom heroin, ilegalnog narkotržišta na području Mostara.

U okviru istrage ostvarena je značajna suradnja s partnerskim agencijama na području Hrvatske, s obzirom na to da je opojna droga heroin krijumčarena i na području Hrvatske. Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenog djela organiziranog kriminala iz člana 250. i neovlaštenog prometa opojnih droga iz člana 195. Kaznenog zakona BiH.

Nakon uhićenja i izvršenih pretresa s ciljem pronalaska opojne droge i drugih dokaza o počinjenim krivičnim djelima, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.