27.08.2018.
VIJESTI, GOSPODARSTVO
Ipak ništa od privatizacije Tesle
U petak u kasnim večernjim satima na stranicama Tesle osvanulo je priopćenje Elona Muska naslovljeno "Staying public". Nakon što je ranije ovoga mjeseca objavio kako razmišlja da Teslu učini privatnom kompanijom i povuče dionice s burze, Musk sada povlači tu ideju i pojašnjava razloge za to.

Posljednjih je tjedana, kaže, radio s fondom Silver Lake te bankarima Goldman Sachsa i Morgan Stanleya koji imaju iskustva sa sličnim projektima. Pokušali su pronaći opciju koja bi u najvećoj mjeri odgovarala interesima investitora u Teslu, a Musk je ispočetka smatrao kako bi upravo povlačenje dionica iz javne ponude bilo najbolje rješenje.

Također, razgovarao je i s brojnim dioničarima o dugoročnim interesima i na kraju zaključio suprotno. Većina sadašnjih dioničara smatra kako je bolje da dionice ostanu u javnoj ponudi, jer će im tako biti lakše investirati u iste. Dodatno, proces povlačenja dionica ispao je mnogo zahtjevniji, a u kompaniji se, smatra Musk, moraju apsolutno posvetiti povećanju proizvodnje Modela 3 i ostvarivanju profitabilnosti – pa bi procedura privatizacije samo poremetila fokus vodstva.

Unatoč svemu, Musk je poručio i kako je bio u pravu što se tiče sredstava za otkup dionica kod povlačenja s burze, vjerojatno kako bi umirio istražitelje SEC-a. Zainteresiranih investitora ima, navodno, i više nego dovoljno. Ipak, njegova odluka je da Tesla ostane s dionicama na burzi kao i do sada, i fokusira se na redovno poslovanje.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.