13.09.2018.
VIJESTI, POLITIKA, foto
HRS medijima predstavila svoj program
Danas je u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače, Hrvatska republikanska stranka okupljenim novinarima predstavila program za predstojeće izbore.

''Tijek izborne kampanje i sam proces izbora odvija se kao u neka bivša vremena, gdje se vode monolozi, nema sučeljavanja, gospodarskih ni političkih programa, zato moramo iskoristiti ovaj vid promocije jer očigledno nećemo imati bilo kakav drugi vid kojim ćemo pokazati u čemu se razlikujemo od drugih političkih stranaka'', rekao je to Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke prilikom predstavljanja političkog programa za listopadske izbore.

Slaven Raguž je, na tiskovnoj konferenciji održanoj 13. rujna u Mostaru, predstavio gospodarske i društvene reforme te istaknuo kako je temeljni problem društva u BiH depopulacija.''Smatramo da je bilo kakva populacijska politika utopija, jer je depopulacija i svakodnevni odlazak, ne samo pojedinaca nego cijelih obitelji, sindrom duboku ukorijenjenih problema. Govoriti o bilo kakvoj populacijskoj politici bez drastičnih rezova u gospodarskom planu i rezova u administraciji, u fisklanoj politici BiH je utopija. Zato naš gospodarski plan i prijedlog gospodarskih reformi temeljimo na drastičnoj fiskalnoj reformi. U BiH trenutno ima oko 4.200 parafiskalnih nameta koji otežavaju bilo kakav vid, ne samo malog i srednjeg poduzetništva, nego i djelovanje i rad velikih poduzeća, pogledajte što se trenutno događa u mostarskom Aluminiju'', rekao je Raguž tijekom predstavljanja gospodarskih reformi ove stranke.

Predsjednik HRS-a istaknuo je kako, bez obzira na područje u kojem žive Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, trenutno u našoj zemlji imamo procvat korupcije, klijentelizma, nepotizma a samim tim i kriminala gdje praktično nemaju svi jednakost ni pred zakonom, niti svi imaju jednake mogućnosti uspjeha ni na polju rada ni na polju poduzetništva.Na listopadskim izborima ova stranka istaknula je kandidate za skupštine HNŽ-a, ZHŽ-a i HBŽ-a te za federalni Parlament, a o razlozima zbog kojih se nisu kanidirali na razini BiH te zašto nemaju kandidata za Predsjedništvo BiH, govorio je Marko Tokić predsjednik Udruge Hrvatska zvona i kandidat na listi Hrvatske republikanske stranke (HRS) za Skupštinu HNŽ-a.

''Mi Hrvati već petnaest godina doživljavamo reciklažu vječno istih obećanja, pa smo neki dan čuli da ćemo ponovno imati kanal na hrvatskom jeziku do kraja mjeseca, tu su vječno ista obećanja o Izbornom zakonu, Izbornoj jedinici. Ništa od toga se ne ostvaruje i uvjereni smo da na ovaj način, plašeći ljude nekakvim stalnim nemogućnostima izbora, dolazimo do vječnog ponavljanja i vječnog kruga u kojem neprestano i nemamo izbora jer se nalazimo u predpolitičkoj poziciji. Zahvaljujući Međunarodnoj zajednici, visokom predstavniku i hrvatskim predstavnicima u vlasti, nedovoljno odlučnima, doživljavamo da zapravo neprestano izlazimo na popis pučanstva, a ne na izbore. Molio bih Ured visokog predstavnika da nam objasni legalitet i legitimitet željka Komšića u prošla dva izbora, s obzirom na to da jednostavnim prebrojavanjem glasova koje je on dobio, jasno je da ga hrvatski narod u ta dva izbora nije izabrao. Neka nam obrazlože kako je moguće da se Komšić na prošlom popisu pučanstva izjasnio kao ostali, što je njegovo pravo, a da se sad kandidira za člana hrvatskog predsjedništva, što je navodno opet legalno. Na razini BiH i za hrvatskog člana predsjedništva nećemo se kanidirat sve do tad dok Izborni zakon ne omogući hrvatskom narodu da jasno bude da je njegova politička volja odlučujuća u izboru hrvatskog člana predsjedništva'', rekao je to Tokić.

''Znam da broj njihovih ruku nije dovoljan za značajniji utjecaj na donošenje odluka ali vjerujem da se uvijek može argumentacijom i jasnim zastupanjem hrvatskih stavova znati što Hrvati žele, zašto se zauzimaju. Osim euroatlantskog opredijeljena BiH, u svim ostalim područjima, vitalnim za nacionalne interese, su zakazali'', kazao je Tokić.

Slaven Bevanda, zamjenik predsjednika HRS-a, predstavio je prijedlog za teritorijalno administrativni preustroj BiH koji se temelji na načelima Washingtonskog sporazuma.

''Za razliku od ostalih političkih stranaka s hrvatskim predznakom, javno smo objavili prijedlog preustroja Federacije s utjecajem promjena kako na sadašnji status Federacije i BiH, kao i na utjecaj tih promijenjenih okolnosti na Republiku Srpsku, i na Brčko distrikit'', kazao je Slaven Bevanda, zamjenik predsjednika HRS.

"Posljednji zakon o reviziji branitelja je tako napravljen da se branitelji prvo izvode iz prava a onda se dokazuje je li to tako ili nije. Nismo za puku uštedu novca jer se kroz reviziju više troši nego što se uštedi. Zdravlje branitelja mora biti na prvom mjestu. Inzistirat ćemo da svi imaju jednak status pred zakonom. Poseban su problem političke optužnice koje mijenjaju karakter rata i na jedan narod stavljaju kolektivnu krivnju. Nužna je reforma Ministarstva branitelja FBIH, posebno u strukturi zaposlenih u tom ministarstvu", rekao je umirovljeni general Petar Kolakušić.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.