26.08.2018.
MODA
H&M iduće godine otvara prodavaonicu u Sarajevu
Nedavnim osnivanjem firme u Sarajevu globalni proizvođač i trgovac odjećom Hennes&Mauritz (H&M) sa sjedištem u Švedskoj potvrdio je najave o otvaranju prve trgovine u BiH tokom iduće godine.

Da će BiH postati 71. zemlja u svijetu u kojoj H&M ima trgovine, navodi se i u posljednjem poslovnom izvješću te korporacije, prema kojem su u prvoj polovici ove godine ostvarili prihod od prodaje viši od deset milijardi eura, a dobit od oko 600 milijuna eura nakon oporezivanja, prenosi Jutarnji.hr.

- Većinu prodavaonica koje otvaramo su na tržištima u nastajanju, a većina prodavaonica koje zatvaramo nalazi se na već uspostavljenim tržištima. Prodajna mjesta za naše nove marke odjeće otvorit će se na našim uspostavljenim tržištima. Još vidimo veliki potencijal za nove trgovine u narednim godinama, budući da prodaja naših novijih marki postupno daju sve veći udio portfelja trgovine – pojasnio je strategiju H&M-a njegov predsjednik Uprave Karl Johan Persson, otkrivši kako je H&M ove godine planirao otvoriti 390 prodavaonicu, a zatvoriti njih 150.

Ukupno imaju oko 4.800 prodavaonica diljem svijeta u kojima je uposleno oko 130 tisuća radnika.

Prvu trgovinu u Hrvatskoj H&M je otvorio 2011., a do sada ih je nanizao petnaest, dok u Sloveniji je švedski trgovac odjećom prvu trgovinu otvorio 2004., a u Srbiji 2013. Ukupno, u nekadašnjim jugoslavenskim republikama imaju 40 trgovina.

Špekulira se kako bi se prva prodaonica H&M-a u BiH mogla nalaziti u sarajevskom trgovačkom centru Alta. Posljednja tržišta prije BiH koje je H&M otvorio bila su Island, Kazahstan, Gruzija, Vijetnam i Kolumbija, sve tijekom prošle godine.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.