28.08.2018.
ZANIMLJIVOSTI
Kompanija Google demantira Donalda Trumpa
Kompanija Google reagirala je na stavove predsjednika SAD-a Donalda Trumpa ''da manipulira podacima pretrage na popularnom internet pretraživaču''. ''Kada korisnici upišu upite u Google servisu za pretragu, cilj nam je da osiguramo da u roku od nekoliko sekundi dobiju najrelevantnije odgovore'', priopćeno je iz te kompanije.

Dodaje se da se pretraga ne koristi za postavljanje političke agende i ne prikazuje rezultate na osnovu bilo čije političke ideologije, prenosi Reuters. ''Svake godine napravimo stotine poboljšanja za naše algoritme kako bi se osigurao visokokvalitetan sadržaj'', ističe se u priopćenju. Iz kompanije je poručeno da kontinuirano rade na poboljšanju pretrage i da rezultati nikada nisu rangirani s namjerom da se politički manipulira.

Trump je ranije u nekoliko Twitter objava naveo da Googleovi rezultati pretrage za ''vijesti o Trumpu'' samo pokazuju izvještaje ''lažnih medija''. ''Oni su to podesili za mene i druge, tako da je gotovo svaka priča ili vijest loša. Lažni CNN u tome prednjači. Konzervativni i fer mediji su isključeni'', napisao je Trump na svom Twitter profilu. Trump je čest kritičar medijskog izvještavanja o njemu, a učestalo koristi termin ''lažne vijesti'' kao odgovor na kritičke medijske priloge i napise o njemu.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.