30.08.2018.
ZANIMLJIVOSTI
Godišnji odmor produžava život
Redovno uzimanje godišnjeg odmora može produžiti život, a najmanje tri tjedna godišnje ima blagotvoran utjecaj na zdravlje, rezultati su istraživanja Univerziteta u Helsinkiju koje je trajalo 40 godina. Kod muškaraca koji godišnje uzimaju tri tjedna ili manje odmora utvrđena je 37 posto veća mogućnost umiranja, u odnosu na one koji su uzimali četiri tjedna.

- Neodlazak na godišnji odmor, odnosno nenapuštanje izvora stresa, potpuno je premašilo prednosti zdrave ishrane i fizičkih vježbi, tvrde naučnici - piše "Daily Mail".

Oni koji ne odlaze na godišnji odmor obično ostaju duže na poslu i manje spavaju, što ostavlja velike negativne posljedice po zdravlje. U studiji se ističe važnost korištenja odmora u potpunosti na godišnjem nivou, odnosno, svih dana na raspolaganju u tijeku jedne godine.

U Velikoj Britaniji, osobe koje rade pet dana tjedno moraju imati najmanje 28 dana plaćenog odmora godišnje. Francuska ima najdarežljiviji paket odmora u Europi. Radnici u ovoj zemlji imaju pravo na 30 radnih dana godišnje, a rade 35 sati tjedno, što je najkraće u EU. SAD su jedina napredna ekonomija na svijetu koja ne garantira svojim radnicima bilo kakav plaćeni godišnji odmor, ali će većina kompanija stalnim radnicima dopustiti 10 dana odmora.

U istraživanju Univerziteta u Helsinkiju sudjelovala su 1.222 srednjovječna muškarca, rođenih između 1919. i 1934. godine. Oni su uključeni u naučnu studiju od 1974. do 1975. godine i praćeni su narednih 40 godina.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.