08.09.2018.
SPORT, OSTALI SPORTOVI, video, foto
Britanac i Meksikanka pomeli konkurenciju
Kao i prethodne tri godine, natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru donijelo je još jedan vrhunski sportski spektakl u grad na Neretvi. Nakon dana ispunjenog fantastičnim skokovima i uzbudljivim obratima, pobjede na Starom mostu odnijeli su Gary Hunt i Adriana Jimenez.

Rijeke gledatelja pohrlile su prema Starom mostu znatno prije samog natjecanja, kako bi zauzeli što bolju poziciju za uživanje u skokovima najboljih svjetskih skakača i skakačica. Prepun nije bio samo plato ispod mosta, već i bašte okolnih kafića i restorana, terase i krovovi kuća, susjedni Lučki most, stijene uz Neretvu - a čamci sa gledateljima prekrili su i samu rijeku.

Današnjem natjecanju prisustvovalo je 15 000 gledatelja, dok je jučerašnje prve serije skokova pratilo njih 5 000. Uz savršeno vrijeme, odličnu organizaciju događaja, publiku koja je napravila sjajnu atmosferu i zdušno ih bodrila, skakači su imali savršene uvjete za natjecanje. Oni su, sa svoje strane, u potpunosti ispunili očekivanja, priredivši fantastičnu skakačku predstavu i uzbudljivo natjecanje.

Iz Mostara je diljem planete odaslana sjajna slika, koju su prenijeli brojni svjetski mediji. Nakon jučerašnjih prvih serija skokova, pred veliko subotnje finale vodeće pozicije u obje konkurencije zauzimalo je dvoje Meksikanaca: Adriana Jimenez i Jonathan Paredes.

Jimenez je tu poziciju uspjela zadržati i pobijediti, usprkos sjajnom finalnom skoku aktuelne prvakinje Rhiannan Iffland, koja je natjecanje završila na drugom mjestu, dok je treća bila Jessica Macauley. Pobjedom u Mostaru, Jimenez je izbila na čelo ukupnog poretka prvenstva, potisnuvši Iffland na drugu poziciju, čime se situacija u utrci za titulu žena dodatno zakomplikovala pred završnicu sezone u Italiji za dva tjedna.

''Presretna sam, pobijedila sam pred ovom predivnom publikom u ovom magičnom gradu. Jučer sam rekla da mi je Mostar ove godine još ljepši nego prošle, ali sada je čak i to nadmašeno'', izjavila je presretna Jimenez nakon što je podigla pobjednički trofej.

Paredes nije uspio ponoviti uspjeh svoje zemljakinje, ali je Garyju Huntu pošlo za rukom ono što nijednom skakaču do sada nije: da zabilježi drugu pobjedu na Starom mostu. Nakon blijedog jučerašnjeg izdanja, Britanac se fenomenalnim skokovima uspio probiti do vrha i doći do treće uzastopne pobjede ove sezone. Drugi je bio Čeh Michal Navratil, a treći debitant Catalin Preda iz Rumunjske. Hunt je trijumfom u Mostaru preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, sa 20 bodova više od drugoplasiranog Stevena LoBuea (SAD), tako da ih očekuje žestok okršaj u Italiji na posljednjem natjecanju sezone.Aktualni prvak Paredes je bio četvrti i ima tek teoretske šanse za obranu titule. Preostaje da se vidi može li Hunt prekinuti još jednu tradiciju: nitko tko je do sada pobijedio u Mostaru, te godine nije osvojio titulu. ''Sretan sam, uspio sam ponoviti pobjedu na Starom mostu, što još niko nije, i potpuno sam se vratio u borbu za titulu. Ostaje još da osvojim titulu i prekinem i drugu tradiciju da pobjednik iz Mostara ne osvaja titulu'', rekao je samouvjereni Hunt.

Četvrto natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru time je završeno, ali zabava se nastavlja večeras na sedam bina Old Town Festa. Današnji voditelji Helem Nejse održat će koncert ispred Hamam muzeja s početkom u 23 sata, nakon čega slijedi službeni after party natjecanja u klubu Alibaba uz DJ/VJ dvojac Diskobajagi, kojima će podrška biti Audio InFunktion i Mixmaster Zlee. Sve vijesti potražite na www.redbull.ba, www.redbullcliffdiving.com i Facebook stranici natjecanja, priopćeno je.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.