28.08.2018.
VIJESTI, POLITIKA
Apoteka je riješena 48 mjeseci prije izbora
Nositelj liste SBB-a za Parlament BiH Faruk Ćupina oglasio se priopćenjem za medije nakon istupa SDA koji ga je prozvao da je ''predao Mostar HDZ-u za svoju apoteku''.

''Povodom objavljenog spornog teksta 'Ćupina je, uoči samog izbora gradonačelnika Mostara, sa Bešlićem potpisao sudsku nagodbu kojom je legaliziran objekt u centru Mostara, poznatiji kao apoteka, a koji je u djelomičnom vlasništvu Ćupine, želim upoznati javnost kako je pravosnažnim i izvršnim rješenjem Grada Mostara br. 08-25-161103 od24.09.2004. godine odobrena investitoru Ćupina Faruku iz Mostara UPOTREBA rekonstruiranog i nadzidanog stambeno-poslovnog objekta izgrađenog na građevinskom zemljištu označenom k.l,. 41141 k.o. Mostar, a prema odobrenju za građenje izdanom od strane Odjela za urbanizam Grada Mostara br.04-1271/00 od 28.03.2001 . godine'', ističe Ćupina u svom priopćenju te dodaje ''da su lokalni izbori za Gradsko vijeće Grada Mostara i gradonačelnika održani 05. listopada 2008. godine, stoga je zlonamjera i neistinita tvrdnja o povezanosti toka održanih lokalnih izbora 2008. godine sa navodnom legalizacijom objekta apoteke''.

Za poslovni objekt apoteke je postojalo odobrenje za građenje još 2001. godine, navodi Ćupina i dodaje da je pravosnažno i izvršno rješenje za upotrebu objekta doneseno dana 24.09.2004. godine, odnosno PUNIH 48 MJESECI PRIJE održavanja lokalnih izbora u Mostaru u listopadu 2008. godine. ''Iz prethodno navedenih činjenica uočavam da je racionalno nemoguće dovesti u kauzacijsku vezu ova dva procesa, obzirom da je vlasništvo i izgradnja predmetnog objekta izvršena nekoliko godina prije održavanja samih izbora, i to u skladu sa pozitivnim propisima'', istaknuo je Ćupina. Ćupina se osvrnuo i na dio teksta u kojem SDA kaže:

''Javno se priča da je upravo glas Radončićevog Ćupine odlučio izbor Ljube Bešlića za gradonačelnika Mostara". ''Koristim priliku da podsjetim na proces izbora gradonačelnika Grada Mostara nakon održanih lokalnih izbora u Gradu Mostaru 05. listopada 2008. godine, koji je trajao nevjerojatnih 14 mjeseci. Nakon niza neuspješnih pregovara, kao i nastojanja vijećnika Gradskog vijeća Grada Mostara da javnim glasovanjem izaberu gradonačelnika, proces je konačno i okončan krajem 2009. godine, kada je putem TAJNOG GLASANJA aktualnih vijećnika na poziciju gradonačelnika Grada Mostara izabran Ljubo Bešlić.

Ovdje napominjem da najveću odgovornost za poraz u Gradskom vijeću snosi sama SDA, odnosno njeno najuže mostarsko rukovodstvo, ali i centrala stranke. Dozvoljavam mogućnost da je ,,zavrtanje ruku" od strane centrale SDA o načinu glasanja, pojedinim vijećnicima ponovljeno i prilikom glasanja 2009. godine, kao što je to i učinjeno i 2004. godine, o čemu postoje jasni, pisani i materijalni dokazi. Međutim, spinovanje o toku i načinu TAJNOG glasanja je rezultat nemoći, lažnog i neargumentiranog optuživanja od strane SDA pojedinaca, uključujući i mene, i to upravo nakon mog NEOPOZIVOG ISTUPANJA iz stranke SDA koje se dogodilo u rujnu 2012. godine'', odrešit je Ćupina u svom priopćenju.

Navodi da je njegov angažman kao Predsjednika Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara bio krajnje jasan i čestit poziv uz napomenu da je osobno podnio šest kaznenih prijava protiv gradonačelnika Bešlića zbog nezakonitih i kriminalnih radnji. ''Nažalost, zahvaljujući dogovorima političkih oligarha i vrhuški u Sarajevu i Mostaru, te njihovog utjecaja na pravosuđe, ovi postupci ni do danas nisu okončani. Uz čast prema pojedinim čestitim članovima SDA, ovim putem želim istaknuti da zaista postoje pojedinci unutar SDA koji vode ovu državu u sunovrat, a time i Mostar u klasičnu kasabu koja je danas predmet stida i srama Bošnjačkog naroda i svih Mostaraca'', kaže Ćupina.

Na kraju svog priopćenja Ćupina kaže kako građani Mostara prepoznaju napore i doprinose obitelji Ćupina, a time i Faruka Ćupine ka unapređenju pravne, sportske, filantropske, kao i intelektualne sfere života Grada Mostara. ''Siguran sam da ne zaboravljaju niti iskazanu iskrenost, hrabrost, liderstvo i patriotizam u onim najtežim danima za grad na Neretvi.

Istovremeno, Mostarci prepoznaju političke opcije i pojedince odgovorne za aktualno katastrofalno političko stanje u Mostaru, u kojem građani Mostara nemaju elementarno demokratsko pravo glasa već punih deset godina. Ja Faruk Ćupina, kao legalista se zalažem za ostvarivanje i osnaživanje vladavine prava u BiH kako nikada i nekome ne bi bila ugrožena njegova osnovna ljudska i građanska prava, kao sportaš se zalažem za integralno vaspitanje tijela i duha mlade populacije kroz sport, a kao političar se zalažem da građani BiH žive u svojoj domovini konzumirajući europske vrijednosti, a ne vrijednosti iz srednjeg vijeka'', zaključuje u svom obraćanju Ćupina.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.