25.08.2018.
ŽENSKI KUTAK, video
Žene koje ruše granice sporta

MAYA GABEIRA

Ova 31-godišnja Brazilka se neustrašivo suočava s valovima kakvih se većima plaši i dok ih gledaju s plaže. Zahvaljući tome je osvojila brojne nagrade, a 2009. zajahala je 14 metarski val, koji je tada bio najveći kojim je ikada surfala neka žena. Profesionalna surferica se 2013. gotovo utopila kod portugalskog Nazarea. Jedva ju je izvukao kolega surfer i morali su je oživljavati na plaži. Ali nije zbog toga objesila dasku o klin. Ako je to uopće moguće, postala je još smionija.Tako se u siječnju ove godine na istom mjestu gdje je zamalo izgubila život, ponovo uhvatila u koštac s gorostasnim valom kod portugalske obale. Kasnijom analizom ispostavilo se da je val dosezao nevjerojatnih 25 metara – otprilike kao da stojite na rubu 12 kata nad morem. Jedino što se i zgrada se miče i propinje pod vama…

NOOR DAOUD

Trkačica i zaljubljenica u sve što ima veze s motorima i automobilima probila se u svijetu u kojem dominiraju muškarci, i to iz Palestine. Osim što je članica jedinog ženskog arapskog motokluba “Sestre brzine”, ujedno je i jedina bliskoistočna ženska drifterica. “Mnogi ljudi nisu htjeli da se bavim ovim sportom, ali nikad nisam odustala i nikada neću. Suočila sam se mnogo prepreka u Palestini zbog kojih nisam mogla postati profesionalka, pa sam se morala preseliti u Dubai” priča Daoud.

SASHA DIGULIAN

U svijetu alpinizma, ova 25-godišnjakinja je superzvijezda. U povijest je ušla 2012. kada je sa samo 19 godina savladala uspon težine 5.14d po američkoj, odnosno 9a po europskoj klasifikaciji. Iza tih brojki se, ukratko, kriju najteži alpinistički smjerovi koje čovjek uopće može ispenjati. Od tada je 28 puta bila prva žena koja je ispenjala neki smjer.

JORDYN BARRATT

Ova 19-godišnjakinja iz Havaja je jedina sportašica koja je osvajala medalje i kao surferica i skateboarderica. Nada se nastupu na OI 2020. u Tokiju.

RACHEL ATHERTONPeterostruka svjetska prvakinja u downhillu osvojila je 34 velika svjetska biciklistička atjecanja, i jedini je natjecatlj, bilo muški bilo ženski, koji je postigao savršenu sezonu u tom sportu.

Rhiannan Iffland

Rhiannan Iffland je 2016. tek ušla u svijet skokova u vodu, no to ju nije spriječilo da osvoji Red Bull cliff diving prvenstvo. Australka je ponovila uspjeh i 2017.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.