27.08.2018.
SPORT, OSTALI SPORTOVI
Nakon Kopenhagen Red Bull Cliff Diving u Mostaru
U srcu glavnog grada Danske, uprkos hladnom vremenu i jakom vjetru zbog kojeg je natjecanje pomjereno za jedan sat, okupilo se 45 000 gledatelja kako bi pratili nevjerojatne akrobatske skokove sa 27 metara visoke platforme, postavljene na krov čuvene Opere u Kopenhagenu. Dolazak im se itekako isplatio, jer su svjedočili izvanrednoj skakačkoj predstavi, tijekom koje su pljuštale desetke, a u više navrata padali i rekordi.

Amerikanac Steven LoBue je sjajnim skokom u finalnoj seriji - koji je dvoje od pet sudija nagradilo desetkama - oborio rekord za najbolji ukupni rezultat na jednom natjecanju. Međutim, Englez Gary Hunt je odmah uzvratio istom mjerom - popravio je taj rekord i osigurao svoju drugu uzastopnu pobjedu. LoBue je završio na drugom mjestu, ali je ipak zadržao rekord za najviši rezultat za pojedinačni skok.

Treći je bio aktualni prvak Jonathan Paredes (Meksiko). Hunt je dan ranije za svoj skok iz prve serije nagrađen 100. desetkom u povijesti prvenstva, a simbolično je da je ta jubilarna najviša ocjena dodijeljena u slavljeničkoj desetoj sezoni. Stanje na vrhu ukupnog poretka je izuzetno tijesno: LoBue je i dalje lider, a na drugom mjestu mu se približio šestostruki prvak Hunt, koji je prebrodio krizu u koju je bio zapao.

Predstoji velika borba za naslov prvaka, u koju se može uključiti i Paredes, koji je treći i još uvijek ima šanse za obranu titule. Poredak u prvenstvu žena, koje nisu nastupale u Danskoj, takođe je krajnje izjednačen. Aktuelna prvakinja Rhiannan Iffland (Australija) je vodeća, a za petama su joj - sa neznatnim bodovnim zaostatkom - Adriana Jimenez (Meksiko) i Lysanne Richard (Kanada). Ovakva situacija obećava izuzetno zanimljivo takmičenje 8. rujna u Mostaru, kada najbolji svjetski skakači i skakačice četvrtu godinu uzastopno budu gostovali u našoj zemlji.

S obzirom da je grad na Neretvi pretposljednja stanica sezone, svaki osvojeni bod može biti odlučujući u borbi za titule, a Stari most se ranijih godina pokazao kao nepredvidiva lokacija na kojoj su se dešavala mnoga iznenađenja. No, ono što nijednom nije izostalo jeste vrhunski spektakl za publiku koja je svaki put dupke ispunila prostor ispod i oko mosta i napravila sjajnu atmosferu.

Untitled Document
..Posljednje vijesti
18.09.2018.
HMNK Rudnik okupljanje pred novu sezonu
18.09.2018.
Srednje škole u HNŽ prihvatile ponudu Vlade o povećanju plaća
18.09.2018.
Predstavljene kandidatkinje Asocijacije Žena SDA
18.09.2018.
Nastavljaju se radovi na kolektorima
18.09.2018.
MUP HNŽ obnovio server salu
Untitled Document
SPORT
Nogomet
Košarka
Rukomet
Borilački sportovi
Futsal
Ostali sportovi
ZANIMLJIVOSTI
OSTALE VIJESTI
ŽENSKI KUTAK
MODA
MOBITELI
ZDRAVLJE I LJEPOTA
SERVISNE INFORMACIJE
UGOSTITELJSTVO
FOTOGRAFIJE
VIDEO PRILOZI
UVJETI KORIŠTENJA
UREDNIŠTVO
KONTAKT
OGLAŠAVANJE
POŠALJITE VIJEST
NAGRADNE IGRE
ARHIV
Sva prava pridržana © MojMostar.eu 2010 - 2018
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.