Aktualno Vijesti Zanimljivosti

Veliki broj mladih postaje ovisno o pušenju i alkoholu

Dvomjesečni projekt za 2017. godinu pod nazivom ‘Zajedno smo jači’ u organizaciji Plesnog studija ‘Mo Stars’ uz potporu ministarstva obrazovanja i znanosti FBiH završen je predavanjem prof.dr. Almira Pope na temu ‘Ovisnost o alkoholu i pušenju’.

Profesor Popo je mladima govorio o opasnostima koje im prijete u slučaju da posegnu za alkoholom i cigaretama, posebno ih upozoravajući na vrlo izglednu ovisnost. “Iako mladi za ovim porocima posežu uglavnom da bi se dokazali u društvu i misleći da neće postati ovisni, veliki postotak upravo tako završi”, rekao je između ostaloga profesor Popo.

“Cilj nam je uputiti i skrenuti pažnju na probleme koji se događaju u našoj zajednici, našoj bližoj i široj okolini, vjerojatno i u vašim obiteljima, bližim ili daljim”, rekla je voditeljica ‘Mo-Starsa’ Nataša Jekić. Serija predavanja počela je izlaganjem prof. Marka Romića o ovisnosti o kocki i igrama na sreću. Potom je Almir Popo održao predavanje o ovisnosti o drogama, a održane su i plesne radionice ‘Pokret i facijalna ekspresija kao vid prevencije porocima’.