Zabava

Uskrsni koncert u mostarskoj katedrali

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja, s početkom u 19 sati u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve Simfonijski orkestar iz Mostara i Katedralni mješoviti zbor “Marija” priređuju Uskrsni koncert.

Na koncertu će uz pratnju mostarskih simfoničara nastupiti mostarska umjetnica i dugogodišnja Napretkova stipendistica mezzosopranistica Monija Jarak, student Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, bariton Hrvoje Merdžo, solist i pjevač Katedralnoga mješovitog zbora “Marija”, tenor Željko Drljo i Katedralni mješoviti zbor “Marija” koji vodi profesor crkvene glazbe don Niko Luburić, uz dirigentsku palicu mostarskog glazbenika, skladatelja i aranžera Damira Bunoze.

Na programu su poznate uskrsne skladbe, ali i druge duhovne skladbe domaćih i stranih autora. Vrata mostarske katedrale su svima otvorena. Svi ste dobro došli. Organizatori koncerta ističu kako su pripremili dobar koncert kojim vjernicima i svim ljudima dobre volje žele čestitati Uskrs i podariti im lijep kulturni i glazbeni ugođaj.