Politika Vijesti

Ukida se središnja zona u Mostaru?

”Prvo ćemo dogovoriti izborna područja, a potom izbor gradonačelnika i eventualno dogradonačelnika”, poručeno je nakon sastanka parlamentarnih stranaka u mostarskoj Vijećnici, na trećoj rundi dogovora o održavanju izbora u Mostaru.

”Dogovorili smo da ubrzamo dinamiku dogovaranja i sljedeći sastanak je već u sljedeći četvrtak”, rekao je Edin Zagorčić predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar, koja je bila domaćin ovog sastanka. Kako je istaknuo, tražit će se od Središnjeg izbornog povjerenstva da dostavi točan broj birača po pojedinim izbornim područjima u Mostaru kako bi se mogli raditi ”određeni proračun”.

Potvrdio je i da su SBB, SDS i SNSD iznijeli svoje prijedloge, koji su, kako je rekao, u skladu s presudom Ustavnog suda. ”Mislim da su sve stranke pokazale ozbiljnost i spremnost na kompromise”, rekao je Zagorčić i istaknuo kako će se stvari rješavati korak po korak te da je jedan od kompromisa ukidanje Središnje gradske zone.

Sporno je, kaže, pitanje dogradonačelnika te istaknuo kako je HDZ BiH ”u razmišljanju oko toga”. S ranijeg sastanka je poručeno kako je središnja zona najviše iscrpila pregovarače.