Ostali sportovi Sport

U srijedu u Mostaru prva utakmica finala Kupa BiH u futsalu

Prvi susret finala Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu između Mostara SG Staklorada i sarajevskog Centra bit će odigran u srijedu u dvorani USRC ”Midhat Hujdur-Hujka” u Mostaru od 18.00 sati. Vratar domaćeg sastava Stanislav Galić nakon titule prvaka u Premijer futsal ligi, želi još jedan trofej.

”Kvalitetno smo se spremali za ovaj susret i atmosfera u ekipi je odlična, naročito nakon što smo osigurali naslov prvaka države. Imamo određenih problema s ozljedama, ali vjerujem da ćemo biti na razini u srijdu. Nastojat ćemo da napraviti prednost koja bi nam omogućila mirniji uzvrat u Sarajevu. Želimo osvojiti duplu krunu i ove godine”, izjavio je Galić. Igrač Centra Bilal Jelić očekuje neizvjestan susret.

”Utakmica će sigurno biti zanimljiva. Oni imaju dužu klupu, prvaci su i favoriti u ovom susretu. Međutim, mi ne idemo u Mostar s ”bijelom zastavom”. Pokušat ćemo ostvariti rezultat koji će nas ostaviti u igri za naslov u Kupu u uzvratu na našem parketu”, ističe Jelić. Utakmicu će suditi Zoran Sofrenić (Bijeljina), Romeo Primorac (Ljubuški) i Nemanja Vujadin (Istočno Sarajevo). Delegat je Dragan Čolić iz Kupresa, a proosmatrač suđenja Semir Kaplan iz Stoca, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.