Gospodarstvo Vijesti

U Mostar dolazi najveći broj izlagača iz Srbije do sada

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na predstojeći međunarodni gospodarski sajam u Mostaru doći najveći broj srpskih kompanija do sada.

“Ovdje je riječ o jednom dodatnom tržištu koje nije samo Banja Luka, Bijeljina, Trebinje, gdje su srpski proizvodi najprisutniji, čak i Sarajevo, gdje imamo do određenog stupnja i određenog procenta prisustvo naših kompanija i naših proizvoda”, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je ukazao da će učešće na tom sajmu biti prilika za promociju srpskog gospodarstva i na širem tržištu zapadne Hercegovine, zapadne BiH, pravljenju kontakata između poslovnih ljudi. On je ocijenio da će učešće na sajmu biti i prilika za bolje uspostavljanje odnosa između Srbije i BiH s jedne strane, i s druge strane sa predstavnicima hrvatskog naroda na ovom području.

“I to je, mislim, od strateškog interesa za Srbiju. Tako smo se ponašali, tako ćemo se ponašati. Za mjesec dana opet smo u Mostaru. Ovdje nas uvijek lijepo dočekaju, prime i očekujemo da to bude dodatni pomak u razvoju naših ekonomskih odnosa”, rekao je Vučić.