Aktualno Gospodarstvo

Sprema se ugovor za kupovinu hotela Ero

Na jučerašnjoj 64. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije raspravila je Nacrt Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, te usvojila zaključak o tomu da resorno ministarstvo uradi potrebne tehničke ispravke kako bi se o njemu mogla izjasniti na sljedećoj sjednici.

Nakon što je Skupština Hercegovačko – neretvanske županije usvojila Nacrt Proračuna za 2018. godinu, Vlada nastavlja intenzivne aktivnosti na utvrđivanju Prijedloga Proračuna. Razmatrajući prijedloge koje su dostavili skupštinski zastupnici, te uzimajući u obzir današnje rasprave članova Vlade, zaključeno je da Ministarstvo financija pripravi Prijedlog Proračuna za 2018. godinu kako bi ga Vlada mogla utvrditi u planiranom roku, a najkasnije do 31. prosinca 2017. godine. Također je, raspravljajući o bitnim financijskim dokumentima, usvojila Izvješće o izvršenju Proračuna i Izvješće o izvršenju Tekuće pričuve za razdoblje od 1.1. do 30.9 2017. godine, priopćeno je.

Na prijedlog Radne skupine, koja je u ime Vlade vodila pregovarački proces i druge aktivnosti u svezi s kupnjom Hotela ”Ero”, Vlada je dala suglasnost na tekst Nacrta Ugovora, te zadužila Radnu skupinu da do sljedeće sjednice pripravi konačni prijedlog Ugovora.

Podsjećamo, Vlada HNŽ-a je za smještaj institucija odlučila kupiti Hotel Ero u Mostaru, te će na kupovinu objekta potrošiti cca 10,5 milijuna KM. Vlada bi u rekonstrukciju ”Ere” trebala utrošiti blizu 1,4 milijuna maraka i to u četiri rate da bi objekt bio prilagođen potrebama smještaja institucija.