Aktualno Zanimljivosti

SPARKreatorice spremne za sve izazove

Osnovna škola Antuna Branka Šimića Mostar, kao jedina škola iz Mostara sudjeluje u projektu SPARKreatorice koji uključuje 20 osnovnih škola na području cijele Bosne i Hercegovine. Projekt SPARKreatorice organizira Udruga Hello World (SPARK school) pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Sarajevu.

Cilj samog projekta je demonstrirati što se sve može napraviti pomoću tehnologije u školstvu uz relativno mala sredstva i veliku motivaciju te kreativnost kao i promoviranje STEM-a (science, tehnology, engineering and mathematics) među djevojčicama osnovnoškolske dobi. Uključenjem djece u ovaj projekt školi je donirano 10 mBot edukacijskih robota. Nakon uspješne edukacije učenika i mentora planiran je natjecateljski dio projekta. Trka znanja je jedinstveno i uzbudljivo natjecanje.

Tijekom 2018. godine održat će se četiri kvalifikacijska kola. Dvije učenice s najboljim rezultatima iz kvalifikacijskih kola predstavljat će našu školu na Državnom natjecanju. Prvo kolo natjecanja održat će se u prostorijama naše škole u ponedjeljak, 26. veljače 2018. godine s početkom u 11 sati.

Samo se znanjem i zalaganjem može uspjeti!