Ostale vijesti Vijesti

Škola iz Zalika započela obilježavanje Dana neovisnosti

Učenici i osoblje Osnovne škole Zalik su u ponedjeljak navečer priredili izložbu posvećenu Danu neovisnosti BiH, a u polusatnom programu prisutni su mogli vidjeti i glazbene izvedbe, te recitale.

Roditelji i prijatelji ove škole su tijekom programa mogli čuti nešto o povijesti Bosne i Hercegovine počevši od povelje Kulina bana pa sve do danas, a program se odvijao pod nazivom ‘Od Kulina bana i dobrijeh dana …’ Povijesno – dokumentaristička izložba učenika O.Š. Zalik, koju su posjetitelji mogli razgledati, obilovala je povijesnim podacima o nastanku Bosne, te o vladarima koji su pohodili ove krajeve.

Direktor ove škole Džemal Juklo je za Bljesak.info rekao kako je ovom izložbom škola u Zaliku počela sa aktivnostima vezanim za obilježavanje Dana neovisnosti.

“Pored ovoga, naša škola je i jedan od organizatora svečane akademije koja će se održati u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ od 12:30 sati. Također, škola Zalik je u organizaciji svečanosti u Kosači, zajedno sa svim drugim osnovnim školama iz Mostara.

Ovo je samo dio aktivnosti povodom Dana neovisnosti gdje Osnovna škola Zalik sudjeluje ili je organizator događaja. Za nas je ovo jedan od važnijih dana u povijesti BiH, te kod učenika želimo istaknuti značaj pripadnosti određenoj zajednici, državi, društvu”, kazao je Juklo.

Foto: Bljesak.info