Zabava

Rainmaker Real Iron Maiden tribute band u Mostaru

Rainmaker Real Iron Maiden tribute band iz Beograda dolazi prvi put u Mostar. Koncert u Mostaru je posljednji u nizu koncerata mini turneje u BiH, u Tuzli, Sarajevu i Mostaru.

Band je formiran oko velike ljubavi prema muzici Iron Maidena i – inspiriran britanskim Heavy metalom – prije osam godina počinje sa radom. Svojom setlistom, skoncentriran je oko aktualne turneje britanskih velikana i prvim gostovanjem u Mostaru u OKC Abrašević, Maidenove fanove obradovat će sa nekim od hitova sa posljednje turneje Iron Maidena, javljaju organizatori.

Rainmaker je bend, koji se trudi svirkom i cjelokupnim nastupom koncert učiniti nezaboravnim svima onima koji budu dio Maiden porodice to večer.

KC Abrašević tradicionalno koncertna “dvorana” doprinijet će autentičnijem nastupu benda. S obzirom na to da je grupa prvi put u Mostaru, za Rainmaker je to motiv više da 10. mart bude dan o kojem će se dugo pričati i biti povod za dogovor za neka buduća druženja u Mostaru.

“O publici u tom gradu i njihovom gostoprimstvu, čuli smo sve najbolje, stoga dolazimo opremljeni sa puno pozitivne i ‘heavy metal’ energije”, javili su iz banda.

Cijena ulaznice je 7 KM.