Ostali sportovi Sport

Preko 500 trkača na Drugom mostarskom polumaratonu

Ostala su još nepuna tri tjedna do Drugog mostarskog polumaratona, a prema posljednjim informacijama, očekuje se dolazak više od 500 trkača iz petnaestak zemalja. Ove se godine se Mostarski polumaraton održava kao središnji događaj u sklopu Mostar Run Weekenda, koji će se održati 23. i 24. ožujka, unutar kojeg će biti održane ukupno tri utrke i stručna konferencija o trčanju.

Po riječima predsjednika organizacijskog odbora utrke Franje Lovrića, organizacija Mostar Run Weekenda ulazi u završnu fazu, a same prijave natjecatelja zatvaraju se 9. ožujka. ”Ove godine u programu imamo još dvije utrke, humanitarnu utrku u dužini od četiri kilometra i utrku za djecu u dužini od jednog kilometra”, kazao je Lovrić u izjavi za Fenu.

Dodao je kako će ove godine organizirati i Prvu stručnu konferenciju iz oblasti trčanja u Bosni i Hercegovini namijenjenu upravo trkačima. ”Na ovom događaju sudjelovat će vrhunski predavači, a govorit će o tehnikama, pripremama, ozljedama, kao i prehrambenim navikama te utjecaju trčanja na razne aspekte život”, kazao je Lovrić.

Podsjetio je kako su utrku prošle godine najavili kao “polumaraton mostova”, ali zbog radova na izgradnji kanalizacijskih kolektora u Mostaru morali su prilagoditi stazu. ”Sad je dosta manje problema nego prošle godine, ali staza koja će se trčati ove godine još nije konačno rješenje za Mostar.

U svakom slučaju je atraktivnija i uključuje pet mostova. Povećanje visinske razlike je samo između desetog i jedanaestog kilometra”, kazao je Lovrić. Titulu prošlogodišnjeg pobjednika brani Ante Živković, dok je u konkurenciji atletičarki najbrža bila Marija Vrajić – Trošić.

Na ovogodišnji Mostarski polumaraton, među ostalima, prijavila se i aktualna hrvatska prvakinja u polumaratonu Matea Parlov. Inače, i ovogodišnja manifestacija održava se u organizaciji Udruge “Zdrav život – Kinezis”, a partner je Sveučilište u Mostaru.