Zanimljivosti

Postani dio velikog studentskog projekta u Mostaru

Otvoren je aplikacijski proces za delegate za jedan od najvećih studentskih projekata u Bosni i Hercegovini, MOSTIMUN 2018. Ove godine MOSTIMUN obilježava deset godina postojanja projekta.

MOSTIMUN je konferencija koja ugošćuje više od 100 studenata/ica iz više od 15 zemalja, koji pokazuju ogromno zanimanje za sudjelovanje na konferenciji te time stječu širok raspon vještina, od korištenja engleskog jezika, razvijanja argumentacije, debatiranja, govorničkih sposobnosti i još mnogo toga.

Također,sudionici će dobiti certifikat UN-a, upoznati mnogo ljudi, sklopiti nova prijateljstva, a očekuju ih i odlične zabave u noćnim klubovima u Mostaru. Projekt već deset godina organiziraju studenti/ce sa Sveučilišta u Mostaru i sa Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru, kako bi predstavili Mostar, ali i Bosnu i Hercegovinu u pravome svjetlu.

Funkciju delegata čine studentice i studenti od 18 do 25 godina, kao i srednjoškolci. MOSTIMUN je simulacija rada UN-a, tako da će delegati biti podijeljeni u četiri vijeća, gdje svaka osoba predstavlja stav jedne države, imajući po dvije teme o kojima razgovaraju i nude riješenja o gorućim pitanjima, aktualnim problemima i sl. Konferencija sama po sebi ima velik značaj, ne samo za grad Mostar i BiH, nego je i prepoznatog međunarodnog značaja.

S obzirom na zajedničku suradnju Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru i Sveučilišta u Mostaru, konferencija se premješta između dva sveučilišta te se ove godine održava na Univerzitetu. Poziv je otvoren do 4. ožujka 2018. godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti OVDJE.