Odbojka Sport

Pobjeda protiv Modriče daje nadu odbojkašicama Mostara

Prvenstvo odbojkašica BiH stiglo je do same završnice ligaškog dijela. Danas su na rasporedu utakmice pretposljednjega, 17. kola koje je posebice važno za odbojkašice Mostara. Solidna jesen Nakon solidne jeseni “studentice” u proteklih pet kola nastavka prvenstva nisu ostvarile ni jednu pobjedu, pa su stigle u opasnu zonu, trenutačno su uz otpisani HE na Drini najozbiljniji kandidat za ispadanje.

Za produljenje nade u opstanak Mostarkama igra samo pobjeda, štoviše, pobjeda u srazu s “uljarkama” iz Modriče uvelike bi im povećala izgled u borbi za opstanak, s obzirom na to da u posljednjem kolu gostuju u Višegradu. Međutim, želje su jedno, a okolnosti drugo, jer ni Modriča nije sigurna, pa će to biti vrlo važna utakmica za oba sastava. Ustvari, pobjeda Mostara bi u borbu za opstanak gurnula ne samo Modriču nego i Goražde, koje samo prividno dobro stoji.

Dakle, za ekipu Darka Drmaća utakmica protiv Modriče velik je ulog, a u slučaju pobjede i golem dobitak. Derbi začelja Mostar – Modriča igra se u dvorani Bijeli brijeg, a počet će u 19 sati. Vodeća trojka – Jedinstvo, Kula i Gacko ne bi trebala imati većih problema u večerašnjim utakmicama. Jedinstvo dočekuje otpisane Višegrađanke, pa mu se već mogu upisati bodovi. Isto tako samo neka senzacija može u Goraždu nauditi gradačačkoj Kuli, dok bi nešto teži posao u Banjoj Luci trebalo imati Gacko, koje je također favorit.

Za rasplet na začelju zanimljiva je peta utakmica u Tuzli, koja za odbojkašice domaće Slobode ima težinu baš kao utakmica Mostara protiv Modriče. Ostanak nadohvat ruke Ako Tuzlanke pobjede, ostanak im je nadohvat ruke, a ako zakažu protiv u nastavku prvenstva razigrane Jahorine, a Mostar dobije, eto ih u zoni ispadanja.

Podsjećamo, Mostar je deveti s 13 bodova, osmo Goražde ima 15, sedma Sloboda 16, a šesta Modriča 17 bodova. Dakle, sve kombinacije večeras su moguće. Parovi 17. kola: Mostar: Mostar – Modriča, Tuzla: Sloboda – Jahorina, Bajna Luka: BL Voley – Gacko, Brčko: Bimal Jedinstvo – HE na Drini, Goražde: Goražde – Kula Gradačac. Sve utakmice 17. kola počet će u isto vrijeme, u 19 sati.

Večernji list BiH