Politika Vijesti

Naša stranka traži hitnu ostavku ministra zdravstva HNŽ

Naša stranka Mostar reagirala je na izjave ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ Gorana Opsenice s jučerašnje konferencije za medije, u kojima, kako navode, stoji “da je stanje u zdravstvu – j**e lud zbunjena“, te zatražila njegovu neopozivu ostavku.

“Vulgarizmi ministra Gorana Opsenice dovoljan su razlog za hitnu ostavku na funkciju koju obnaša. Posebno je alarmantno da se ministar u proteklom periodu nije pokazao sposoban predložiti rješenja za probleme na koje odavno ukazuju liječnici. U slučaju da ministar Opsenica sam ne odstupi, tražimo od premijera Nevenka Hercega da ga zamijeni s nekim tko će imati više osjećaja za vrijeme i prostor te odgovornosti prema građanima“, stoji u saopćenju Naše stranke.

Naša stranka Mostar smatra i da Vlada HNŽ tako delikatnom problemu pristupa neodgovorno i bahato, direktno ugrožavajući živote građana, jer, kako ističu, odlazak svakog liječnika je direktan atak na kvalitet života u županiji. ”Vlada HNŽ treba prestati čitati zakone kako njoj odgovaraju te Strukovnom sindikatu doktora medicine i stomatologije HNŽ mora omogućiti zasebne pregovore, jer je takva praksa i u ostalim županijama u Federaciji BiH.

Dvanaest milijuna maraka, koliko Vlada HNŽ ima za dodatna opterećenja u zdravstvenom sektoru, nisu dovoljna, ali su dobra osnova za pregovore. Očekujemo i da će se nizom potrebnih ušteda osigurati dovoljno da, nakon što se u najkraćem roku prvo otvore pregovori, onda i potpiše novi kolektivni ugovor sa svim sindikatima u zdravstvu“, zaključila je Amna Popovac, članica Gradskog odbora Naše stranke Mostar.