Zanimljivosti

Mostarski učenici posjetili Zajednicu ‘Cenacolo’

Učenici 8. razreda OŠ Antuna Branka Šimića Mostar su zajedno sa svojim razrednicima posjetili Zajednicu „Cenacolo“ i Kameni dvorac u Međugorju. Cilj posjete je preventivno djelovanje na izazove s kojima se mladi danas susreću, jer ondje se liječe ovisnosti svih vrsta: od narkomanske i alkoholičarske do kockarske i kompjutoraške.

Podsjetimo da latinska riječ cenakulum označava mjesto druženja i blagovanja. Svjedočanstvo svoga života su imala dva člana Zajednice „Cenakolo“. Njihova poruka je bila jasna: – Onima koji kucaju na naša vrata nudimo jednostavan i obiteljski način života. Besplatno prihvaćanje kao znak istinske ljubavi, iskreno prijateljstvo kao temelj ljudskih odnosa, otkrivanje rada koji se živi kao dar i mogućnost sazrijevanja za životne odgovornosti.

U bajkovitom Kamenom dvorcu, ljubaznih supružnika Patricka i Nancy Latta, Patrick je izveo mali kazališni ulomak na temu vidjelaca iz Međugorja. ”Koristimo priliku još jednom zahvaliti se svima koji su nam uljepšali dan kroz trenutke molitve, pjesme i prijateljskih razgovora”, kažu iz škole.

Učenici su prije samog odlaska osjetili mir u srcu, radost življenja i spoznali činjenicu da je obitelj najvažnija zajednica.

”Za nas na ovakvim susretima je u biti najljepše i najjače svjedočanstvo onih koji su uspjeli u životu. Oni su u biti pravi pokazatelj da se isplati zasukati rukave i da se isplati poraditi na sebi, da se isplati prihvatiti ono što zajednica uči.

Iznimno sam ponosna jer imamo mnogo inovativnih ideja i uspješnih učitelja koji su svjesni činjenice da ulaganje u mlade je vrhunsko ulaganje. Škola ima sjajne učitelje koji zajedno sa svojim učenicima prezentiraju našu školu u najboljem svjetlu. Za mene nema ljepše stvari nego kada na ovakav način kroz rad, trud i znanje možete promovirati svoju školu i svoj grad”, kazala je ravnateljica Osnovne škole Antuna Branka Šimića Mostar Snježana Brkić.