Košarka Sport

Moramo biti agresivni ako želimo svladati Vršac

U četvrtak u 18 sati košarkaši mostarskog Zrinjskog u okviru 18. kola regionalne ABA 2 lige na svom parketu dočekuju momčad Vršca.

Utakmica je to od velikog značaja za obje ekipe s obzirom da su i jedni i drugi u igri za jedno od prva četiri mjesta koja vode na završni turnir. S 11 pobjeda i 6 poraza Vršac je trenutačno treći na ljestvici, dok je Zrinjski peti s 10 pobjeda i 7 poraza.

– Čeka nas energetski vrlo zahtjevna utakmica protiv Vršca, momčadi sastavljene od mladih igrača izrazitih motoričkih sposobnosti, ali i igrača koji imaju iskustvo igranja prve ABA lige. Igraju dosta brzo, prati ih agresivna obrana, poznati su po skoku, i morat ćemo biti na tom nivou od početka, maksimalno agresivno, uz zatvaranje skoka u napadu. To je ključ igre – kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

Dodao je kako će za igru Zrinjski od velikog značaja biti hoće li američki krilni centar Torrion Brummitt, kojega u posljednje vrijeme muči ozljeda, biti potpuno spreman za sutrašnju utakmicu.

– Napravio je pauzu posljednjih pet-šest dana i nadam se da će dati svoj udio protiv Vršca. Ostali igrači su u dobrom stanju i nakon nekih ozljeda koje su nas mučile i dosta preslagivanja u momčadi, mislim da smo sada na tragu da se ponovno posložimo – kazao je Vlašić.

Dodao je kako ne želi stvarati dodatni pritisak svojim igračima, no sutrašnja utakmica, kako je kazao, mora se dobiti.

– Moramo se znati nositi s time, jer takva će nam biti svaka utakmica u ligi za prvaka u domaćem prvenstvu – zaključio je Vlašić.

Fena