Vijesti iz BiH

Mladiću iz Ljubuškog uvjetna kazna zbog napada na policajca

Općinski sud u Ljubuškom zbog napada na policajca i nanošenja istom tjelesnih ozljeda (kazneno djelo Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz čl. 359 st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH) 27-godišnjem Josipu Lukačeviću iz Ljubuškog izrekao je nepravomoćnu uvjetnu osudu, potvrđeno je iz Tužiteljstva ŽZH.

Sud je izrekao mjeru upozorenja, utvrdio kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci, te istodobno utvrdio da se ona neće izvršiti ako Josip Lukačević u roku od dva godine ne počini novo kazneno djelo. Po optužnici Županijskog tužiteljstvo u Širokom Brijegu sud je utvrdio da je Josip Lukačević napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, pri čemu je ta osoba lakše tjelesno ozlijeđena.

Prije nego je lišen slobode zbog narušavanja javnog reda i mira, Josip Lukačević se fizički sukobio s jednom osobom na benzinskoj crpki u mjestu Mostarska Vrata, općina Ljubuški. Nakon fizičkog sukoba udaljio se u nepoznatom pravcu, da bi ga kasnije policijski službenici pronašli i doveli u službene prostorije policije.

”Postupajući po redovnoj proceduri kada se osoba uvodi u prostorije za zadržavanje, policijski službenici su od Josipa Lukačevića zatražili da izvuče remen iz svojih hlača i vezice iz tenisica, što je isti odbio učiniti. Pa kada su ga policijski službenici poveli prema prostoriji za zadržavanje laktom je u predjelu glave udario policijskog službenika koji je zadobio ozljede u obliku krvnog podljeva lijevog oka.

S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu izjavit će žalbu zbog odluke da se optuženom izrekne uvjetna osuda”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu. Za predmetno kazneno djelo propisna je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.