Košarka Sport

Košarkašice Zrinjskog na FIBA Basketball Öster

Seniorska ekipa ŽKK Zrinjski 2010 je prisustvovala na svečanom otvaranju FIBA Basketball Öster turnira, koje je započelo jučer u 20:00h u sportskoj dvorani Wiener Stadthalle. S obzirom da je na turniru prijavljeno ukupno 404 kluba, raspored je takav da svaka ekipa ima barem dvije utakmice na dan.

Danas su košarkašice iz Mostara odigrala prve dvije utakmice i u prvom susretu uspjela savladati ekipu “LadyBaskets Jena” iz Njemačke u kojoj smo ostvarili pobjedu rezultatom 75:38, dok su u drugoj utakmici protiv ekipe “ABC Basket Concept NEW Gen”, profesionalnog kluba, poraženi rezultatom 58:43.

To je za nas odličan rezultat budući da smo uspjeli parirati iskusnom protivniku koji je možda i favorit za osvajanje turnira. Ono što je najvažnije jeste da naša ekipa dobro izgleda na terenu i da je dobra igra iza nas, što je naš najveći cilj i razlog nastupa na turniru.

Još jednom hvala svima koji nas prate i pružaju potporu, svim prijateljima, roditeljima kao i svim ljudima koji su omogućili nastup na ovako prestižnom turniru. Ovaj nastup nam je pružio priliku da predstavimo naš klub, grad i rad u najboljem svjetlu i otvorio mnoga vrata za suradnju sa klubovima iz inozemstva.