Zanimljivosti

Kad Djed Božićnjak i vilenjak čitaju priče mališanima

Narodna knjižnica HNŽ-a tijekom cijele godine vrijedno radi i naše mališane približava knjigama i čitanju. Ove zime stupili su u suradnju s Adventom u Mostaru, gdje su organizirali jednu origami radionicu pravljenja blagdanskih ukrasa, te pričaonicu Djeda Božićnjaka. Kreativni i edukativni događaji privukli su brojne mališane, koji su se zajedno zabavili i družili.

A u isto vrijeme organizirana je i prodaja kreativnih proizvoda koje su izradili članovi i polaznici radionica Narodne knjižnice. Sav prihod od prodaje usmjeren je za OŠ za djecu s posebnim potrebama. ”Imamo osjećaj da smo (barem za sada) uspjeli u akcijama promoviranja knjige među djecom predškolske i školske dobi. Ana obožava čitati i ponekad se, baš poput Alise u zemlji čudesa, izgubi u nekoj knjizi. Brigita, Kaja, Sofija, Frano, Tin, Andrej i mnoga druga djeca od svoje treće godine posjećuju ama baš svaku aktivnost koju provodi Narodna knjižnica HNŽ-a Mostar.

Neka nam svima nova 2018. godina bude što uspješnija, i neka naši mali čitatelji, osim petica, kući nose entuzijazam i strast koje pronalaze u knjigama naše knjižnice. I svima Vama, dragi čitatelji i čitateljice, čestit Božić i neka je sretna Nova!”, poručili su iz Narodne knjižnice HNŽ-a. A mi se nadamo da će i u narednoj godini vrijedni tim knjižnice pripremiti brojne radionice i čitaonice i da će i mali i vileki u ovom internet svijetu, više čitati i uživati u maštovitom svijetu koji nam donose knjige.