Aktualno Politika Vijesti

Jedna od najvećih zastava u zemlji vijori se iznad Mostara

Iznad Mostara se diže ogromna zastava BiH dimenzija 12×6 metara. Zastava je povodom Dana neovisnosti BiH, podignuta na jarbolu visokom trideset metara, a nalazi se iznad ranije postavljenog natpisa ”BiH volimo te”. Biciklističko udruženje MTBA iz Mostara uredilo je avanturistički park na brdu Fortica iznad Mostara, a najistaknutiji njegov dio biti će trideset metara visok jarbol s jednom od najvećih državnih zastava u našoj zemlji.

Svečanom podizadnju zastave nazočili su lider SDA i bošnjački član predsjedništva Bakir Izetbegović, predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić, Edin Mušić, ćelnik županijskog ogranka SDA i predsjedatelj zastupničkog doma, te Salem Marić čelnik mostarskog SDA.

Podsjetimo, iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara su rekli kako u Centru za usluge građanima Grada Mostara nije zaprimljen zahtjev za postavljanjem jarbola na spomenutoj lokaciji. Đani Rahimić iz MTBA Mostar je rekao kako su dijelom uključeni u projekt, ali nije precizirao detalje. ”Mi smo obnovili natpis ‘BiH volimo te’. To smo uzeli sebi na odgovornost da ga obnavljamo i održavamo svake godine”, rekao je Rahimić ranije za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info