Nogomet Sport

Ibro Rahimić: Bolje da sačekamo još jednu sezonu

Velež je u subotu na svom stadionu razočao svoje navijače. Tri boda iz Mostara odnijeli su nogometaši Bratstva (0:2), te tako i definitivno ugasili nade navijačima Veleža da će se na stadionu “Rođeni” naredne sezone igrati Premijer liga.

Rođeni se sada nalaze na šestom mjestu sa 27 osvojenih bodova, čak 12 manje u odnosu na vodeću Zvijezdu iz Gradačca. Svjestan je i Ibro Rahimić, šef struke Veleža, da je plasman u Premijer ligu za njegov tim nemoguća emisija.

“Činjenica je da mi želimo mnogo više nego što nam situacija objektivno dozvoljava. Prošle godine smo jedva ostali u Prvoj ligi FBiH, a sada bismo da izborimo odmah Premijer ligu, pa to bilo najveće čudo u povijesti lige. Previše je mlada ekipa, momci ne mogu podnijeti pritisak rezultata. Bolje je da sačekamo još jednu sezonu, uigramo ekipu, jer pritisak može djelovati veoma negativno”, kazao je Rahimić za SportSport.ba, te dodao.

“Mi u kadru imamo čak 11 igrača do 21 godine, to je ipak previše. Moja želja je bila da se vratimo u Premijer ligu, čak sam se i vratio iz Premijer lige ovdje”.

U narednom kolu Rođeni će u goste TOŠK-u koji vodi bitku za opstanak.

“Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu. Želimo stvarati taj pobjednički mentalitet koji će nas držati”, dodao je Rahimić.