Aktualno Nogomet Sport

HŠK Zrinjski bolji od Mladosti, Filipović nastavio golgetersku seriju

Zrinjski je dosta teško došao do pobjede na otvaranju proljetnog dijela protiv GOŠK-a, no u drugom meču, onom koji se činio težim za Plemiće, momčad Blaža Sliškovića došla je do lakše pobjede.

Nakon određenih petnaestak minuta mirnije uvodne igre, gosti iz Mostara uspjeli su da povedu. Todorović je izbacio Čomora, a onda uposlio Bilbiju, koji pogađa za 0:1.

Nekoliko minuta kasnije Mladost prijeti, ali udarac Pandže brani Pirić. Nastavile su se redati šanse, pa je u 27. minuti Bilbija imao dobar pokušaj, ali je Velić obranio.

U završnici prvog dijela tim iz Mostara dolazi i do drugog gola, pošto je Filipović bio izuzetno precizan udarcem s nekih 12 ili 13 metara. Zanimljivo da mu je to bio četvrti gol u proljetnom dijelu sezone, pošto je zabio hat-trick protiv GOŠK-a.

S 2:0 je Zrinjski znatno lakše ušao u nastavak meča i nije dozvoljavao Kakanjcima da se možda vrate u meč nekim ranijim golom.

Plemići su mirno privodili posao kraju, pa su zadržali vodstvo i došlo do izuzetno važna tri boda. Mladost je u završnici uspjela da dođe do utješnog gola, no ne i da izbjegne poraz. Šećerović je pogodio za 1:2.

Zrinjski je trenutno na 46 bodova i ima bod manje od Željezničara, kojeg dočekuje u srijedu kada se igra 21. kolo. Što se Mladosti tiče, ona je sedmoplasirana s 25 bodova, a u proljetni dio je ušla s dva poraza – Sloboda, pa Zrinjski.

FK Mladost – HŠK Zrinjski 1:2 (Šećerović 88/ Bilbija, Filipović)

FK Mladost: Velić, Arežina, Lazić, Čomor, Šećerović, Regoje, Pandža, Karahmet, Dilaver, Mujagić, Isaković.
HŠK Zrinjski: Pirić, Barišić, Jović, Pezer, Stojkić, Todorović, Hairilahović, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija.

Foto: HERCEGOVINA.info