Aktualno Nogomet Sport

Hercegovački derbi završio bez pobjednika

Danas je u Širokom Brijegu,na stadionu Pecara, odigrano treće kolo Lige za Prvaka. Momčadi su na teren izašle u sljedećim sastavima:

NK ŠIROKI BRIJEG: Bandić, Kvesić, Barišić, D. Ćorić, Ćorluka. J. Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Zlomislić, Bagarić.

HŠK ZRINJSKI: Pirić, Barišić, Čirjak, Aćimović, Jović, Pezer, Perišić, Jakovljević, Filipović, Kadušić, Bilbija.

Odmah na početku Mostarci su imali veliku priliku, ali Aćimović iz dobre pozicije loše puca, a onda loš pokušaj Filipovića. Zrinjski je bio bolji na početku utakmice, a u 25. minuti Bandić je zaustavio dobar pokušaj Jovića. Onda na drugoj strani dvije sjajne prilike za domaći tim. Prvo je Bagarićev udarac obranio Pirić, pa je Ćorić opalio pored gola.


Do kraja prvog dijela nije bilo većih prilika, a jedino vrijedno spomena je nezgodna povreda Damira Zlomislića u 42. minuti. Široki je u šestoj minuti nastavka imao veliku šansu, ali je Bagarić, osim Pirića, lobirao i sam okvir gostujućeg gola.

U ostatku utakmice dosta borbenosti, ali nijedna ekipa nije uspjela doći do pogotka kojim bi proslavila pobjedu. Iako je utakmica završila rezultatom 0:0, definitivno se imalo što vidjeti, bilo je prilika, otvoreno se igralo, no nedostalajlo je efikasnosti. U hercegovačkom derbiju u trećem kolu Lige za prvaka snage su odmjerili Široki Brijeg i Zrinjski, a mreže su mirovale.