Ostale vijesti Vijesti

Grad Mostar stipendira 65 studenata

Potpisivanje ugovora o stipendiranju 65 studenata u akademskoj 2017./2018. bit će upriličeno u četvrtak, 25. siječnja, u Gradskoj vijećnici Mostara, s početkom u 12 sati.

Od 2006. godine Grad Mostar raspisivao je na natječaje za stipendiranje studenata, a za što je iz gradskog proračuna izdvojeno ukupno 3,15 milijuna maraka.

Podsjetimo, stipendije studentima dodiplomskog i diplomskog studija će se dodjeljivati u deset mjesečnih rata u iznosu po 150 ili 200 KM,a rok za podnošenje prijave je 15 dana od objavljivanja natječaja.

U Proračunu Grada za u Izdacima za mlade stoji stavka od 205.000 KM. Za dobivanje stipendije određene su četiri skupine, a to su Stipendije za studente deficitarnih zanimanja, Stipendije po osnovu rezultata u učenju, Stipendije po osnovu obiteljskog standarda i otežanih uvjeta života te Stipendije za uspješne sportaše.

Stipendiju od 200 KM dobivat će studenti deficitarnih zanimanja. Među tim zanimanjima spadaju Glazbena akademija (odsjek klavir, violina, klarinet, violončelo, saksofon, gitara, harmonika), Akademija scenskih umjetnosti, Likovna akademija (odsjek slikarstvo, kiparstvo, grafika, grafički dizajn, produkt dizajn, konzerviranje i restauriranje umjetnina), Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet ili studij logopedije, Prirodno-matematički fakultet (odsjek matematika i fizika) te Filozofski fakultet (odsjek za latinski jezik, orijentalnu filologiju i knjižničarstvo).

”Međusobni odnosi između studenta kojem bude dodijeljena stipendija i Grada Mostara, regulirat će se posebnim Ugovorom”.