Nogomet Sport

Derbi protiv Želje je važan, ali ništa ne rješava

Iako je Zrinjski u dosadašnjih 20 kola osvojio četiri boda više nego u istom broju utakmica prošle sezone kada je bio vodeći nakon 20. kola, „Plemići“ ipak nisu na liderskoj poziciji.

Krivac za to je Željezničar, koji je napravio još veći napredak u odnosu na prethodnu sezonu, budući da su „Plavi“ dva kola prije regularnog dijela sezone imali čak devet bodova manje nego sada.

Puno je još do kraja, ali sve ovo sugerira da će dva velika rivala, koji su između sebe podijelili sedam od posljednjih devet titula, ove sezone u Ligi za prvaka voditi još zanimljiviju borbu za titulu.

– Naravno da će biti zanimljivo, ali ne treba isključivati ni Široki Brijeg. Istina, Željezničar i Zrinjski su za sada u prednosti, ali pred nama je puno derbija i sve je otvoreno. Svi znamo koliko je prošle sezone bilo preokreta, tako da ne treba brzati sa zaključcima, iako je činjenica da je Sarajevo izgubilo korak – govori kapiten Zrinjskog Pero Stojkić, koji ove sezone ima priliku osvojiti već peti naslov prvaka s Mostarcima.

Novi korak u borbi za titulu Zrinjski može napraviti u subotu, kada će u velikom derbiju ugostiti vodeći Željezničar.

– Nakon pobjede na Grbavici bili smo na osam bodova ispred Željezničara, ali tu prednost nismo izgubili samo zbog krize u koju smo bili upali, nego zbog sjajnih rezultata Željezničara koji je osvojio 28 od mogućih 30 bodova. Iako vrlo važan, derbi sigurno neće ništa riješiti, osim što će navijači jednog od klubova imati više razloga za zadovoljstvo – dodao je Stojkić.