Aktualno Zabava

Dejan Petrović i Big bend nastupili u Mostaru

U HKD herceg Stjepan Kosača u Mostaru je nastupio Dejan Petrovića i Big benda. Petrović je u Mostaru nastupio u sklopu Sajma gospodarstva koji se održava u ovom gradu. Srbija je partner ovogodišnjeg sajma stoga ne čudi što je u Kosači nastupio ambasador srpske trube.

Dejan Petrović rođen je 1985. godine u Užicu, u selu Dubokom, kao sin nasljednik najpoznatijeg srpskog trubača, Miće Petrovića. U glazbenoj manufakturi ove obitelji, Dejan i njegov brat Darko su četvrta generacija trubača. Trubu je prvi zasvirao Dejanov pradeda Tanasije, a od njega se ova vještina prenosila sa kolena na koleno. Tanasija je nasledio Danilo, a Danila sin Mićo, koji je prvi svetom pronio slavu ovog instrumenta.

Dejan je najmlađi dobitnik “Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada Prva truba svijeta, sa istog Sabora. Širom sveta je poznat po izvođenju srpske tradicionalne glazbe, koju često kombinira sa totalno suprotnim, modernim elementima. Do sada, iza sebe ima 4 diskografska izdanja, a pored autorske glazbe koju radi sa svojim bendom, u repertoaru imaju mnoštvo stranih obrada i internacionalnih numera čija je interpretacija veoma autentična, zahvaljujući samoj koncepciji benda, odnosno spoju instrumenata koji ga čine.