Politika Vijesti

Crvene linije u Mostaru ostavljene za kasnije

”Nije bilo puno govora o crvenim linijama. Bilo je upita što je ispod čega se neće ići, ali je dobro što nismo ulazili u taj dio. Važno je da je pozitivna poruka otišla iz Mostara”, rekao je u Dnevniku Federalne televizije Salem Marić, čelnik mostarske SDA komentirajući sastanak stranaka na kojem se raspravljalo o dogovoru za održavanje izbora u Mostaru.

Naime, u ponedjeljak su nakon skoro godinu dana za stol sjeli predstavnici gradskih ogranaka parlamentarnih stranaka HDZ-a BiH, SDA, SDP-a, SBB-a, HDZ-a 1990, DF-a, BPS-a, te SNSD-a i SDS-a kako bi razgovarali o iznalaženju rješenja za taj grad u kojem već deset godina nisu održani izbori. Marić kaže kako je sastanak, na kojem je doneseno sedam zaključaka, protekao u pozitivnoj atmosferi.

”Nismo očekivali rješenje ovog pitanja na prvom sastanku. Za 15 dana ćemo ponovno sjesti s konkretnim prijedlozima”, rekao je Marić. Čelnik mostarskog SDP-a Edin Zagorčić rekao je kako sastanak ulijeva nadu i daje optimizam te da je pokazan nova kvaliteta u razgovorima i volja da dođe do kompromisa.