Vijesti iz BiH

Čović smatra da treba saslušati branitelje

U ponedjeljak 5.3. u posjeti Hercegovačko-neretvanskoj županiji boravit će Salko Bukvarević ministar ministarstva za pitanja branitelja i invalida FBiH. Konferencija za medije tim povodom će se održati u hotelu ‘Mostar’ s početkom u 13:30 sati.

Medijima će se obratiti Oliver Soldo ministar za pitanja branitelja HNŽ i doc. dr. Salko Bukvarević. Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je u petak u Livnu radni sastanak s predstavnicima općinskih organizacija HDZ-a BiH, a na upit novinara o prosvjedima razvojačenih branitelja i njihovim zahtjevima, predsjednik HDZ-a BiH je odgovorio kako ih treba saslušati, dodavši da ne vidi razlog zašto do sada nije napravljen registar branitelja iz kojeg bi se vidjelo tko ima kakve privilegije i tko sve prima naknade za sudjelovanje u ratu.

“To je forma koja nikoga ne košta, a dobra je da vidimo, bar formalno, kakav je odnos u Federalnom ministarstvu branitelja bio zadnjih desetak godina, i s te strane puna potpora”, kazao je Čović te dodao kako treba poslušati stajalište drugih braniteljskih udruga kada su u pitanju ostali zahtjevi prosvjednika.

Foto: Bljesak.info