Vijesti iz BiH

Čapljincu za ubojstvo 12,5 godina zatvora

Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru, kojim je predsjedavala sutkinja Danijela Dalipagić-Rizvanović, danas je prihvatilo sporazum o priznanju krivnje koji je s Tužiteljstvom Hercegovačko-neretvanske županije potpisao Jakov Jelčić (37) iz Čapljine.

Njemu je, zbog ubojstva Alena Hunjića (37) koje je počinio iz ljubomore, a u stjecaju s kaznenim djelom nasilja u obitelji i neovlašteno nabavljanje i držanje oružja, izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 12 i pol godina. U presudi je navedeno da je Jelčić kriv jer je 22. listopada prošle godine u Čapljini na trgu Svetog Franje u Čapljini ubio Alena Hunjića, pucavši mu u glavu iz pištolja marke LLAMA , nakon čega je pozvao policiju, predstavio se i rekao da je “ubio čovjeka kod katoličke crkve u Čapljini”, javlja Dnevni Avaz.

Također, navedeno je da je u razdoblju od 2012. godine sve do 21. listopada 2017. godine kontinuirano vršio psihičko i fizičko nasilje nad svojom suprugom. Kao otežavajuće okolnosti, Tužiteljstvo HNŽ je uzelo obzir motiv, način, izvršenje i težinu kaznenog djela, a olakšavajuće je to što je priznao počinjenje, kao i da se sam predao te činjenicu da je otac troje maloljetne djece. Njegov odvjetnik je obavijestio Sudsko vijeće o tome da je Jelčić, u međuvremenu, dobio otkaz na poslu te da ne može platiti sudske troškove.

Izvor: Bljesak.info